Se schimbă succesiunea la tron în Marea Britanie

Se schimbă succesiunea la tron în Marea Britanie
Se schimbă succesiunea la tronul Marii Britanii: indiferent de sex, întâiul născut al lui Kate Middleton şi a prinţului William va moşteni tronul. Decizia a fost luată astăzi şi vine în contextul în care ZIUA de CLUJ a dezvăluit astăzi că prinţul Charles ar putea ajunge să conducă România, sau cel puţin aceasta este o variantă vehiculată în cancelariile marilor puteri.

Cele 16 ţări membre ale Commonwealth, organizaţie al cărei şef de stat este regina Elisabeta a II-a, şi-au dat acordul pentru a schimba regulile de succesiune la tronul Marii Britanii, pentru a permite întâiului născut, indiferent de sex, să devină monarh, a anunţat astăzi premierul britanic. Modificările vor permite, totodată, moştenitorului regal să se căsătorească cu o persoană de religie catolică, fără a fi obligat să renunţe la coroană, informează Mediafax.

"Vom pune capăt întâietăţii masculine, în sensul că ordinea de succesiune va fi determinată pur şi simplu de ordinea naşterii", a declarat David Cameron, la Perth, în sud-vestul Australiei, unde are loc a 21-a reuniune a Commonwealth, într-o conferinţă de presă.

Primul copil al prinţului William şi al soţiei sale Catherine va putea astfel să moştenească tronul, indiferent dacă va fi fată sau băiat.

"Am decis să ştergem regula care spune că acela sau aceea care se căsătoreşte cu o persoană de religie catolică nu poate să devină monarh", a adăugat Cameron.

ZIUA de CLUJ a dezvăluit astăzi că demersul atacurilor fără precedent la adresa regalităţii, realizate de preşedintele Băsescu în ultimele luni, încep să fie devoalate prin dezvăluiri uluitoare despre unul dintre scenariile elaborate în laboratoarele establishment-ului marilor puteri cu privire la România şi Bulgaria. O posibilă revenire la monarhie a celor două ţări este luată ca variantă de lucru pentru viitor. Prinţul moştenitor al Regatului Unit, care se pregăteşte să renunţe la tron în favoarea fiului său, William, ar putea deveni viitorul rege Carol al III-lea al României.

 

Comenteaza