Se taie un laminor de la Mechel Câmpia-Turzii VIDEO

Se taie un laminor de la Mechel Câmpia-Turzii VIDEO
Astăzi a fost cea de-a opta zi de proteste pentru angajaţii disponibilizaţi de la Mechel. Oamenii au aflat că, deşi nu au fost de acord cu tăierea pe bucăţi a Laminorului 3, acesta va fi trimis totuşi la fier vechi. Ba mai mult, conducerea companiei a anunţat că vrea să se folosească de foştii angajaţi pentru strângerea şi încărcarea utilajelor dezafectate, un lucru pe care oamenii îl consideră o provocare.

Ieri au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu trimiterea la REMAT a 4.000 de tone de fier din Laminorul 3 şi au refuzat. Astăzi, angajaţii disponibilizaţi au fost informaţi că secţia va fi totuşi tăiată pe bucăţi şi că părerea lor nu contează. Din banii rezultaţi, oamenii ar urma să îşi primească eşalonat, până în luna mai, cele 3 salarii compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă.

"Până acum nu ne-au întrebat dacă pot să taie... nu au bani", a menţionat Ioan Dorel Vâţă, unul din liderii sindicali.

Conducerea combinatului intenţionează să organizeze o licitaţie şi să vândă utilajele din Laminorul 3 societăţii care oferă cel mai bun preţ. Cei însărcinaţi să taie secţia ar urma să fie, în viziunea patronilor ruşi, chiar angajaţii disponibilizaţi. Oamenii s-au opus din start tăierii pe bucăţi a Laminorului 3, care este considerat inima combinatului. Dacă acesta va fi distrus, uzina nu va mai putea fi repornită.

Sindicaliştii susţin că patronii au plătit astăzi ultima tranşă de salariu pentru aproximativ 800 de angajaţi, cei care au prins ultimul val de disponibilizaţi. Nu au plătit însă nici bonurile de masă şi nici salariile compensatorii, motiv pentru care liderii sindicali spun că vor face o plângere penală împotriva conducerii combinatului.

 

Etichete
Comenteaza