Secţie de poliţie pentru Floreşti: s-au înmulţit furturile din Polus şi din construcţii

Secţie de poliţie pentru Floreşti: s-au înmulţit furturile din Polus şi din construcţii
Furturile de pe câmp, din blocurile aflate în construcţie sau cele din Polus Center sunt infracţiunile cu care au de-a face poliţiştii din Floreşti.

După inaugurarea din luna septembrie, Secţia de Poliţie Rurală nr. 6 din Floreşti are începând de ieri un sediu nou, în fosta primărie. Se doreşte împărţirea responsabilităţii pentru mall cu o secţie din Mănăştur.

Instituţia funcţionează de acum într-un imobil reabilitat, situat pe strada Eroilor nr. 9. "Lucrez la acest proiect de trei ani şi acum el se realizează datorită noii organizări teritoriale a poliţiei care arendează comuna Floreşti şi zonele Gilău şi Măguri Răcătău", a declarat chestorul Ioan Păcurar, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. În noul sediu lucrează 22 de poliţişti, dintre care trei ofiţeri şi 19 agenţi. "În total, poliţiştii de aici au în grijă 34.000 de locuitori. Cele mai dese infracţiuni sunt furturile, din câmp, din locuinţe, cele din imobilele aflate în construcţie", a declarat Adnana Ilieş, purtător de cuvânt interimar al IPJ Cluj. O problemă serioasă este şi numărul mare de furturi înregistrate la Polus Center. "Facem demersuri ca poliţiştii din Floreşti să împartă responsabilitatea pentru centrul comercial cu cei de la Secţia 4 din Mănăştur. Se fură de acolo multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, dar şi alimentare", a precizat Păcurar.

"Era nevoie de un loc decent, în care poliţiştii să îşi poată îndeplini misiunea 24 de ore din 24. Cine ştie, poate într-o bună zi vom avea un sediu nou şi la Gilău, când se va extinde", a declarat Păcurar. "Suntem la inaugurarea unei secţii care va deveni una dintre cele mai mobile din Cluj, care va trebui să fie în permanenţă în mijlocul cetăţenilor, să patruleze şi să asigure ceea ce ne dorim cu toţii: linişte şi siguranţă" a remarcat Florin Stamatian, prefectul judeţului.

"Mă bucur că acum, în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, putem să ne facem un cadou reciproc: noi să oferim clădirea, iar poliţia şi autorităţile locale să ne asigure liniştea şi siguranţa. Suntem comuna cu cei mai mulţi locuitori din ţară şi astea înseamnă şi multe greutăţi şi responsabilităţi", a declarat Ioachim Vancea, primarul comunei Floreşti.

 

Comenteaza