Sediu nou pentru asociaţia care îngrijeşte copiii clujeni cu autism

Sediu nou pentru asociaţia care îngrijeşte copiii clujeni cu autism
Sediu nou pentru asociaţia Autism Transilvania, care-i îngrijeşte pe copiii autişti din Cluj, după investiţii de 300.000 de lire sterline.

 

Sediul a fost inaugurat în această săptămână după munca voluntară a 38 de cetăţeni englezi. Sediul a fost pus la dispoziţia asociaţiei pe termen lung de fundaţia de caritate Christian Community Ministries (CCM) din Marea Britanie. Sediul în care va funcţiona un centru de zi pentru copiii cu autism se află pe strada Prof. Dr. Ghe. Marinescu nr. 86 şi şi-a deschis porţile pentru copii ieri. Pentru construirea şi dotarea noului centru s-au investit 300.000 de lire sterline, în special în sălile de terapie, logopedie, kinetoterapie şi integrare senzorială, dar şi în bucătăria didactică, în săli şi spaţii de joacă.

"Ne dorim ca terapia acestor copii să fie luată în serios şi de autorităţi şi să fie decontată de statul român, iar educaţia lor să se facă pornind de la cerinţele educative specifice autismului", spune preşedintele asociaţiei, Milena Prună.

Din delegaţia engleză au făcut parte şi specialişti cu experienţă de peste 30 de ani în recuperarea copiilor cu autism, care s-au angajat să sprijine formarea profesioniştilor asociaţiei la standarde europene.

"Determinarea părinţilor clujeni care conduc asociaţia ne-a convins să venim la Cluj şi să punem la dispoziţia lor toate resursele de care dispune şcoala noastră, astfel încât efortul comun să aducă o schimbare semnificativă nu doar pentru Cluj, ci şi în România", a declarat Jude McGuinness, director al scolii speciale RoseBank, care se ocupă de 30 de ani de educaţia copiilor cu autism în Marea Britanie.

Colaborarea Asociaţiei Autism Transilvania cu CCM UK a început în urma cu 4 ani, când membrii fundaţiei de caritate au adus cadouri în cutii de pantofi pentru cei 15 copii din cadrul asociaţiei la acea vreme. De-a lungul anilor, activitatea AAT le-a atras atenţia şi le-a câştigat respectul: au pus la dispoziţia AAT pe termen lung un imobil de 900 de mp şi 2 spaţii exterioare, contribuind şi la amenajarea şi dotarea acestora.

Asociaţia Autism Transilvania (AAT) este o organizaţie nonguvernamentală, înfiinţată în august 2006, la iniţiativa unor părinţi puternic motivaţi, care au copii cu afecţiuni din spectrul autist. Obiectivele AAT sunt oferirea de asistenţă, tratament şi îngrijire copiilor care frecventează Centrele asocioatiei; stimularea psiho-senzorio-motorie prin includerea copiilor cu autism în diverse terapii; Integrarea socială, şcolară şi familială; schimbarea mentalităţii şi a atitudinii sociale faţă de copiii cu nevoi speciale; acordarea de training şi suport familiei copilului cu autism; informarea şi sensibilizarea comunităţii cu privire la problematica autismului.

Comenteaza