Șeful de poliție din Cluj, prins băut la volan, scapă de dosar penal

Șeful de poliție din Cluj, prins băut la volan, scapă de dosar penal

Şefului Poliţiei Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, i s-au recoltat probe biologice după ce, fiind oprit în trafic, a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

"Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională. De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă", transmite IPJ Cluj.

Precizarea vine după ce șeful Poliţiei Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, a fost oprit în trafic joi seara, în Câmpia Turzii, şi, pentru că mirosea a alcool, poliţiştii i-au cerut să fie testat. Şeful Poliţiei Câmpia Turzii a refuzat testarea, motiv pentru care IPJ Cluj a început cercetarea disciplinară a acestuia.

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj transmis, vineri, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenţei/inexistenţei alcoolemiei în sânge.

"Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia", a mai precizat Poliția Cluj.

Comenteaza