Șeful NATO: Rușii nu se retrag, se repoziționează pentru alte atacuri

Șeful NATO: Rușii nu se retrag, se repoziționează pentru alte atacuri
| Foto: Reuters/A.E.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că forțele ruse din Ucraina nu se retrag, ci se regrupează, "așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care să aducă și mai multă suferință".

Jens Stoltenberg a mai spus că alianța nu a fost încă convinsă că Rusia a negociat cu bună-credință la discuțiile de pace de la Istanbul, deoarece obiectivul militar al Moscovei de la lansarea invaziei Ucrainei nu s-a schimbat.

„Potrivit informațiilor noastre, unitățile rusești nu se retrag, ci se repoziționează. Rusia încearcă să se regrupeze, să aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas”, a spus Stoltenberg, comentând anunţurile Moscovei despre o reducere a operaţiunilor militare în jurul Kievului.

Moscova spune că se concentrează acum pe „eliberarea” regiunii Donbas, două provincii din sud-est controlate parțial de separatiștii pe care Rusia i-a susținut din 2014, potrivit Reuters.

„În același timp, Rusia menține presiunea asupra Kievului și a altor orașe. Așa că ne putem aștepta la acțiuni ofensive suplimentare, care să aducă și mai multă suferință... Nu vedem o schimbare reală în obiectivul rușilor... ei continuă să urmărească un rezultat militar”, a declarat secretarul general al NATO.

De asemenea, Stoltenberg a mai spus că aliații NATO vor continua să furnizeze arme Ucrainei atât timp cât va fi necesar.

Comenteaza