Seismul din Turcia. Salvatorii români încearcă să recupereze de sub dărâmături o familie: "Clădirea este prăbuşită complet"

Seismul din Turcia. Salvatorii români încearcă să recupereze de sub dărâmături o familie: "Clădirea este prăbuşită complet"

Echipa de căutare - salvare a României se află, marţi, într-o misiune de identificare şi recuperare a unei familii - soţ, soţie şi copil, surprinse sub dărâmături, în oraşul Antakya, în Turcia.

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

"Din informaţiile pe care le avem la acest moment, părinţii răspund la comunicările cu echipa noastră. Clădirea este prăbuşită complet, iar din spusele localnicilor aceasta ar fi avut nouă etaje", precizează IGSU,  într-un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune a intervenţiei echipelor venite în sprijin.

Comenteaza