Semaforul nu rezolvă problema celui mai aglomerat pod din Cluj: "E mai simplu sa tragi un semafor, decât un pod mai lat"

Semaforul nu rezolvă problema celui mai aglomerat pod din Cluj: "E mai simplu sa tragi un semafor, decât un pod mai lat"

Podul porţelanului s-a pricopsit, încă de joi, cu un semafor, iar municipalitatea a insituit câteva modificări pentru fluidizarea circulaţiei în zonă. Vineri dimineaţa, ambuteiajele sunt la fel de mari. Şoferii cer un nou pod, mai lat.

Conform utilizatorilor grupului Info Trafic, semaforul nu rezolvă problema traficului aglomerat din zonă.

Alin Cîmpean - E dezastru. Spre Carbochim ține foarte puțin. Cei din capăt nu te lasă să intrii că ei au prioritate. Iar dinspre carbochim vin cate 2-3 masini spre Iris și trebuie să astepti verdele...

Borbély-Bándy Botond - Nu era mai bine nici fara semafor, ca romanul tot bizon e ....Deci, cu sau fara semafor e la fel de naspa. Acolo trebuie un pod nou cu 4 benzi si lini de cale ferata scoasa de tot.

Dan Bordas -  Doar e mai simplu sa tragi un semafor, decat un pod mai lat. Sugerez ca zona sa devina pietonala.Eventual cu piste pentru biciclete.

Balazs Andrei - Dovada ca se poate si mai rau :))

Modificările impuse de municipalitate

Având în vedere creșterea valorilor de trafic în zona str. Nădășel-Pod Porțelanului-str. Porțelanului, până la realizarea noului pod care să permită circulația concomitent în ambele sensuri, Primăria municipiului Cluj-Napoca, împreună cu Poliția Rutieră anunță amplasarea unui semafor mobil la Podul Porțelanului și schimbarea priorității în zonă astfel încât să fie posibilă degajarea circulației de pe pod. Prin urmare, strada Nădășel va deveni fără prioritate și se vor amplasa două indicatoare rutiere STOP de-o parte și de cealalta a intersecției cu str. Alexandru Sahia.

Bară la bară, cozi de kilometri. Aşa arată o zi obişnuită pe podul din zona Clujana. Problema nu este una nouă şi a fost supusă atenţiei municipalităţii chiar şi în cadrul programului de Bugetare participativă. Simona Stouca scria: „ Pentru a înţelege, vă rog să experimentaţi trecerea peste podul actual la orice oră".

Podul Porţelanului va fi reconstruit

Podul Porţelanului va fi nou, construit în amonte de actualul podeţ cu o singură bandă, pe care se circulă alternativ. Noua trecere peste Someş va avea o bandă pe sens, trotuar şi pistă de biciclete, în timp ce actualul pod va rămâne pietonal. Proiectul este avansat: se licitează deja execuţia lucrărilor. Reprezentanţii Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) au cerut o serie de clarificări şi urmează să publice anunţul pe site în această săptămână. Costul lucrărilor este estimat la 5,3 milioane de lei.

Comenteaza