Senator clujean, anchetat de procurorii DNA. Ar fi implicat în dosarul Uioreanu

Senator clujean, anchetat de procurorii DNA. Ar fi implicat în dosarul Uioreanu
Procurorii DNA au dispus începerea urmării penale împotriva unui senator clujean, suspectat că ar fi furnizat informaţii unor persoane cercetate pentru fapte de corupţie.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş, ales în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr.13 Cluj, aflat la cel de-al doilea mandat, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru infracţiunea de favorizare a făptuitorului.

Acesta este acuzat de faptul că ar fi avertizat mai multe persoane implicate în dosarul de corupţie în care este cercetat şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, cu privire la interceptarea convorbirilor telefonice. Cordoş a obţinut informaţiile de la finul său, comisarul-şef al poliţiei judiciare din cadrul DNA Cluj, Valentin Tătar, cunoscut ca fiind "omul lui Uioreanu din DNA".

"În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoş Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupţie, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informaţii le-a aflat de la finul său, ofiţerul de poliţie judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj", transmit procurorii DNA.

Senatorului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală, mai informează DNA.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Alexandru Cordoş a negat acuzaţiile aduse de procurorii DNA. "Nu am ascuns niciodată relaţiile de familie. În acelaşi timp, pentru mine relaţiile de familie sunt una, iar activitatea profesională e alta. Niciodată nu le-am amestecat pe cele două. Nu am transmis nimic nimănui, pentru că nu aveam ce transmite. N-am primit nicio informaţie de acest gen, ca s-o transmit mai departe. Nu am nicio legătură cu acest dosar. Că există suspiciuni, pe baza a ceea ce a spus unul sau altul, fiecare răspunde pentru ceea ce spune sau face. Sunt nevinovat şi am încredere că voi demonstra acest lucru", a declarat acesta, pentru Ziua de Cluj.

Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, contactat şi el, a evitat să ofere o reacţie, declarând doar că "din punctul meu de vedere, domnul Cordoş beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Nu cunosc cazul, aşa că mai multe nu pot comenta".

Valentin Tătar şi-a recunoscut, la data de 23 iulie, vinovăţia pentru săvârșirea în concurs a trei infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Acesta a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Comenteaza