Sfaturi de la poliţişti în prag de sărbătoare: "Hoţii caută cel mai mic prilej pentru a vă jefui" VIDEO

Sfaturi de la poliţişti în prag de sărbătoare:
Folosiţi cât mai mult cardurile bancare, nu umblaţi neînsoţiţi pe străzi lăturalnice şi întunecate şi nu lăsaţi geamurile sau uşile locuinţelor deschise dacă plecaţi în vacanţă de sărbători. De asemenea, aveţi grijă unde vă ţineţi banii în timpul slujbei de Înviere. Acestea sunt doar câteva din sfaturile pe care poliţiştii le oferă clujenilor pentru a nu deveni victimele infractorilor de Paşti.

Atunci când plecaţi de acasă asiguraţi-vă că aţi închis bine toate uşile şi ferestrele, lăsaţi un televizor sau o lumină aprinsă pentru a deruta hoţii. Ar fi bine să nu vă lăsaţi locuinţa nesupravegheată.

Poliţiştii avertizează că hoţii caută cel mai mic prilej pentru a vă jefui. De aceea nu lăsaţi bunurile la vedere şi păstraţi banii în geantă sau într-un buzunar mai greu accesibil.

Atunci când mergeţi la cumpărături încercaţi să folosiţi, pe cât posibil, cardurile bancare, nu scoateţi din buzunar sau din geantă decât banii necesari efectuării plăţii, iar dacă cineva se împinge în dumneavoastră fără motiv verificaţi-vă imediat buzunare pentru a fi siguri că nu aţi fost victima unui hoţ.

Noaptea de Înviere, dar şi cele trei zile de Paşti, vor aduce un mare număr de credincioşi la bisericile din întregul judeţ.

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşti, peste 600 de poliţişti vor asigura ordinea publică în oraş. Lor li se adaugă alţi peste 100 de jandarmi care vor patrula pe străzile din municipiu.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza