Sherlock Holmes de Cluj. Bătut, el şi fratele său de nişte necunoscuţi, i-a găsit singur pe făptaşi, doar folosind telefonul

Sherlock Holmes de Cluj. Bătut, el şi fratele său de nişte necunoscuţi, i-a găsit singur pe făptaşi, doar folosind telefonul
După ce omul a sunat la poliţie, agresorii au fugit, au ajuns cu maşina într-un şanţ, dar au reuşit s-o camufleze de autorităţi.

Petru Moldovan, în vârstă de 47 de ani, din satul Boju, comuna Cojocna, îşi câştigă pâinea zilnică în construcţii. În această dimineaţă, la prima oră, acesta se afla la IML Cluj, pentru a-i fi eliberat un certificat medico-legal, ca urmare a agresiunii pe care a suferit-o în urmă cu o zi.

„Marţi dimineaţă, în jurul orei 5:30, veneam împreună cu fratele meu Vasile pe jos, spre casă, pe drumul de 3 kilometri care face legătura între satele Boju şi Pata. Fusesem în Pata la un client, căruia urma să-i facem o lucrare. Însă acesta fiindcă nu procurase cimentul de care aveam nevoie ne-a trimis înapoi acasă, urmând ca a doua zi să ne întoarcem şi să ne continuăm treaba", îşi începe acesta relatarea păţaniei pe care a trăit-o.

Pe drum, însă, cei doi fraţi au avut parte de o surpriză majoră: un autoturism în care se aflau patru cetăţeni de etnie romă s-a întors în dreptul lor, după ce iniţial îi depăşise cu vreo două sute de metri. Apoi indivizii respectivi - dintre care unul avea în mână o bâtă de baseball - au coborât din maşină şi au început să-i ia la pumni, cu sadism, pe amândoi, ţinând însă bâta doar ca să-i oblige să nu riposteze.

"Ne-au spus doar atât: <Ce vă trebe, de ce vă uitaţi?> Noi de fapt ne-am uitat după maşina lor, aşa cum se uită orice om de la ţară când trece o maşină pe drum ... Pe mine au sărit trei, iar pe fratele meu unul, apoi s-au schimbat. Eu am încasat nişte pumni în cap, atât de tari încât scuip sânge şi acum, iar în cădere m-am lovit la picior. Fratele e lovit mai rău, la coaste, după ce l-au călcat în picioare", arată în continuare acesta.

"Distracţia" atacatorilor a luat sfârşit însă după ce Petru a reuşit să apeleze la numărul de urgenţă 112. Speriaţi, aceştia au urcat în maşină şi au pornit, în trombă, spre Pata.

Continuă Petru: "Unul dintre atacatori îmi părea cunoscut, îl ştiam din Someşeni, aşa că am sunat la cineva şi - după descrierea omului şi a maşinii - mi s-a confirmat că atacatorii sunt de acolo, fiind cu toţii rude între ei. Iar când dispeceratul 112 mi-a făcut legătura cu şeful de post din Cojocna, eu i-am relatat toată întâmplarea şi l-am rugat să ia măsuri. Acesta m-a întrebat dacă dorim să facem plângere penală împotriva atacatorilor, iar eu i-am spus că nu sunt hotărât, deocamdată. Asta fiindcă ştiam că eliberarea unui certificat la IML costă 200 de lei şi nu dispuneam de atâţia bani. Apoi am aflat că taxa e de numai 40 de lei, dar fratele meu a renunţat între timp să mai vină la Cluj, lăsându-mă doar pe mine să-mi scot certificat medico-legal. Dar la poliţie, pentru întocmirea plângerii penale împotriva celor patru, se va prezenta şi el..."

Între timp, la ora 6:30, cumnata lui Petru l-a sunat pe acesta dintr-un autobuz care o ducea din Pata spre serviciu, alarmându-l că a văzut maşina agresorilor zăcând într-un şanţ, pe raza localităţii Pata, iar un taximetrist încerca să o tracteze de acolo. Bărbatul a telefonat din nou poliţia din Cojocna, rugându-l pe şeful de post să-i anunţe la rândul său pe poliţiştii din Apahida (n.r. - comuna la care e arondată localitatea Pata) că atacatorii, beţi fiind, au comis şi un accident, după ce l-au agresat pe el şi fratele său.

Între timp, şeful de post din Cojocna a pornit în căutarea maşinii, însă nu a găsit-o la locul unde Petru Moldovan îi indicase că s-ar fi petrecut accidentul. Apoi nu s-a mai întâlnit nici cu cei doi fraţi, aceştia rămânând acasă din pricina durerilor pe care le aveau de pe urma bătăii încasate.

"Din câte am aflat din sat, mai târziu, cei patru au ascuns repede maşina într-un loc lăturalnic, astfel că domnul şef de post n-a avut cum s-o găsească. Dar nu-i nimic, vom arăta tot ce s-a întâmplat, pas cu pas, în plângerea pe care o vom face şi nu-I vom lăsa să scape," mai arată victima.

Referitor la acest caz, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, ne-a declarat următoarele: "Ieri, în jurul orei 6.45, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că două persoane ar fi fost agresate în timp ce se deplasau pe drumul care face legătura între localitatea Pata şi Boju. Poliţistul le-a oferit îndrumări legale celor doi, aceştia nedorind să facă deocamdată plângere penală împotriva agresorilor."

Astăzi, după ce l-au consultat, medicii legişti i-au recomandat bărbatului şapte zile de îngrijiri medicale. Astfel că în jurul orei 14:00 acesta - conform declaraţiei sale, făcută telefonic - s-a deplasat la postul de poliţie din comuna Cojocna, unde a depus, în sfârşit, plângere penală împotriva celor patru romi din Someşeni.

Comenteaza