Show incendiar la Studenţii au talent

Show incendiar la Studenţii au talent
Semifinala variantei studenţeşti a faimosului concurs Românii au talent a încins marţi seară clubul Ring. Finala se anunţă şi mai incitantă, mai ales că organizatorii şi-au propus să aducă la Cluj vedete ale emisiunii televizate.

Spectacolul de marţi a fost prima semifinală a concursului pus la cale de Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti (FAS) a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV). Tinerii s-au "bătut" în dresaj, cântec, dans şi jonglerii cu foc şi au ţinut publicul cu sufletul la gură până târziu în noapte.

Din cei peste 50 de studenţi de la toate universităţile clujene care s-au înscris în concurs, juriul a ales pentru prima "rundă" 15 concurenţi. Show-ul a început cu aproape două ore mai târziu decât era programat, însă, după cum a exclamat un student din public, "a meritat fiecare minut de aşteptare". Prima concurentă, Oana Păşculeţ de la USAMV, a făcut clubul să vibreze, interpretând tulburător piesa "Sleeping Sun" a trupei Nightwish, după care a urmat un ameţitor dans popular interpretat de Laurenţiu Jisa şi Adina Grigorean, tot agronomişti. "Am crezut că veţi face 601 piruete, ca să îi întreceţi pe cei de la Românii au talent", le-a spus Noemi Kallo, membră a juriului. Cel mai aplaudat artist al serii a fost căţeluşa Bailey, care a dansat din nou alături de stăpâna ei, Iulia Lazăr, viitor medic veterinar.
Oana Bogza, de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), a cucerit spectatorii cu un cântec popular, iar Carmen Enceanu, de la USAMV, a hipnotizat auditoriul cu un număr de jonglerii cu leduri. "Am fost recent la un festival medieval, la Braşov. Speram să pot veni cu foc adevărat, nu doar cu ledurile pe care le aprobă publicul", a relatat studenta.

"Voi improviza, încă nu ştiu ce să cânt", a spus Pall Andras, de la Academia de Muzică Gheorghe Dima, care s-a dezlănţuit apoi într-un recital surprinzător la chitară. Trupa formată din Lantos Lorant şi Ritli Harald de la Universitatea de Arte şi Design (UAD) a tăiat respiraţia publicului cu un număr de dans plin de energie, iar Alexandra Mărcuţ (UBB) a interpretat magistral o piesă lansată de Mariah Carey. Show-ul s-a încheiat cu o piesă hip-hop prestată de Vlad Ardelean , tot de la UBB. Cu toţii au fost selectaţi pentru a lua parte la finală. Cei care nu au fost aleşi de juriu au cântat piese de-ale lui Aurel Tămaş, melodii populare acompaniate de nai şi contrabas, celebra "Nebun de alb" a folkistului clujean Emeric Imre sau "Dragă Otee" a celor de la Zdob şi Zdub. Toate numerele au stârnit ropote de aplauze, s-a filmat şi fotografiat cu telefonul şi mulţi au dansat pe piesele de muzică populară cântate de concurenţi. Cea de-a doua semifinală va avea loc tot în Ring, marţi, 17 mai.

Finala ar putea fi la teatru

Studenţii de la FAS lucrează deja din greu la pregătirea finalei concursului Studenţii au talent. "Premiul cel mare va fi de 500 de euro, dar vom da şi alte recompense. Pentru locaţie, negociem cu Teatrul Naţional Lucian Blaga din Cluj-Napoca (TNC) şi cu Casa de Cultură a Studenţilor", a precizat Aura Crecan, coordonator al departamentului de divertisment al FAS USAMV. Pe lângă momentele artistice susţinute de participanţi, finala va mai fi animată de interpreţii de muzică populară Cosmin Chichişan şi Cătălin Maier sau de un show de dans. "Încercăm pe toate căile să îi aducem la Cluj pe Adrian Ţuţu, marele câştigător de la Românii au talent sau pe Dinu Valentin, cel care a luat locul 3", a dezvăluit Aura Crecan.

 

Comenteaza