Simulare de salvare aeriană a victimelor la Cluj

Simulare de salvare aeriană a victimelor la Cluj
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a sprijinit, alături de Unitatea de Primire a Urgențelor – Serviciul Mobil de Urgență Reanimare Descarcerare Cluj organizarea Taberei de Medicină de Urgență a Studenților Mediciniști (Emergency Medicine Summer School).

Un echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul ISU au participat la mai multe activități de pregătire din cadrul programului taberei de vară. Autospeciala și ambulanța SMURD au servit atât ca bază materială didactică pentru cursanți, cât și pentru desfășurarea unor exerciții ce au simulat intervenția echipajelor de descarcerare și celor medicale în urma unui accident rutier urmat de încarcerarea și rănirea gravă a pasagerilor. 

La activitate au mai participat o aeronavă a Unității Speciale de Aviație din Cluj-Napoca a Ministerului Administrației și Internelor și echipe ale Serviciului Public Salvamont - Salvaspeo Alba care au simulat salvarea aeriană a unei victime.

TMU este o activitate de pregătire în domeniul medicinei de urgență și traumă organizată de către studenți pentru studenți. La organizarea taberei au participat medici și paramedici din cadrul SMURD Cluj, studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. 

La activitate au participat 33 de cursanți, studenți mediciniști din 10 universități de profil din țară și străinătate, cu specialități medicale diferite, dar pentru care a fost oferită posibilitatea de a învăța alături de persoane cu experiență să intervină cât mai prompt în orice urgență medicală începând cu obstrucția de căi aeriene superioare si până la stopul cardio-respirator, dar și în cazul asistării la accidente rutiere când adrenalina momentului dictează reacțiile. 

Atelierele de pregătire au cuprins noțiuni de medicină de urgență, începând de la tehnici de bază de prim ajutor, hemostază primară, managementul pacienților traumatizați sau politraumatizați, tehnici avansate de medicină de urgență cum ar fi Advanced Life Support, tehnici de imobilizare avansate, plasarea unui dren toracic și noțiuni de medicină montană, predate într-o atmosefră montană.

Prin această tabără se dorește pregătirea și sensibilizarea viitorilor medici cu privire la importanța acordării primului ajutor, atât în prespital, cât și în situațiile neprevăzute ce pot apărea la orice pas pe stradă sau în spital, până la sosirea echipei de resuscitare.

Etichete
Comenteaza