Sindicaliştii clujeni au luat drumul capitalei

Sindicaliştii clujeni au luat drumul capitalei
Sute de membri ai sindicatelor clujene au plecat ieri spre Bucureşti ca să ia parte la mitingul de amploare prin care se protestează împotriva noului Cod al muncii. Astăzi, parlamentul dezbate moţiunea de cenzură “Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate”.

Din cadrul Sindicatului Sanitas Cluj au mers la Bucureşti aproximativ 100 de persoane, potrivit liderului Ştefan Roman. "Cea mai importantă revendicare a noastră este cea legată de Codul muncii. Apoi, mai este problema finanţării în sistemul sanitar, care este o prostie la ora actuală", a precizat Roman, completând lista şi cu Legea salarizării.

"Nu ştiu dacă protestul nostru va avea un efect real, o să vedem. În orice caz, avem alte acţiuni de urmat dacă nu vom fi luaţi în seamă", a adăugat sindicalistul. Cei de la Cartel Alfa au dus la mitigul din Bucureşti 283 de membri, după cum a precizat Grigore Pop, liderul filialiei din Cluj a confederaţiei sindicale. Numărul total al clujenilor de la miting este estimat, astfel, la 400-500.

"Noi avem obligaţia să participăm la această acţiune, trebuie să facem ceva ca să nu fim călcaţi în picioare. Dacă nu se întâmplă nimic pozitiv, nu excludem alte proteste. Nu ştim când vor da legea, poate acum, poate în Săptămâna Patimilor sau chiar în Vinerea Mare", a mai spus Pop. Manifestarea de la Bucureşti a fost anunţată pentru astăzi, între 12:00 şi 18:00, ca şi votarea moţiunii de cenzură "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", depusă de opoziţie contra Codului muncii.

 

Comenteaza