Sinuciderea inexplicabilă a unui “Dragon Transilvan”

Sinuciderea inexplicabilă a unui “Dragon Transilvan”
Un militar de la unitatea din Dej, întors în decembrie din Afganistan, a fost găsit spânzurat într-o pădure. Unul dintre camarazii cu care a fost în misiune în teatrul de război spune că nu a avut nicio problemă la unitate şi că nu a trecut prin incidente în Afganistan care să-l fi marcat psihic.

Căpitanul Flaviu Petru Păcurariu, în vârstă de 31 de ani, fost găsit spânzurat în urmă cu două zile, într-o pădure de lângă Târgu-Lăpuş, judeţul Maramureş. El dispăruse în data de 17 martie, când a plecat de la domiciliul din Gherla către unitatea militară din Dej, unde lucra. Pentru că nu a mai ajuns la locul de muncă, soţia militarului a alertat poliţia, care a început căutările. Medicii legişti au stabilit că Păcurariu s-a spânzurat în ziua în care a dispărut. Militarul participase alături de "Dragonii Transilvani" la misiuni în teatrele de război din Kosovo şi Afganistan. Din ultima misiune, de şase luni în Zabul, s-a întors în decembrie 2010. Camarazii spun despre Petru Păcurariu că nu avea motive să se sinucidă.

"Era un băiat bun, sociabil. În Afganistan nu a participat la evenimente care să-l fi marcat din punct de vedere psihic. El nici nu a părăsit comandamentul acolo. Nici aici, la Dej, nu a avut incidente. Până în ziua când nu a mai venit la unitate, nu a arătat că ar avea vreo problemă", a spus ofiţerul de re-laţii publice al Batalionului 811 Infanterie "Dragonii Transilvani", căpitan Ciprian Mureşan. În urma militarului au rămas soţia şi două fetiţe, de 5 şi 7 ani.

 

 

Comenteaza