Site în premieră la Cluj, cu limbajul gestual

Site în premieră la Cluj, cu limbajul gestual
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a pus bazele unui proiect prin care se va dezvolta un site în care este prezentat limbajul specific persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire.

Anunţul a fost făcut de prodecanul Maria Anca la deschiderea Zilelor facultăţii: "Mă bucur să vă anunţ că, pentru prima dată, avem o colaborare cu Consiliul Local Cluj-Napoca care constă într-un site inedit prin care pot fi învăţate semnele gestuale. Sunt foarte multe instituţii de stat în România care, din păcate, nu au nici o persoană care să cunoască limbajul mimico-gestual", a precizat prodecanul. "Avem o colaborare cu o asociaţie care oferă gratuit cursuri de comunicare de acest fel pentru studenţii noştri de la psihopedagogie specială. Odată cu acest eveniment, cursurile sunt deschise pentru toţi studenţii facultăţii", a mai spus Maria Anca.

Zilele facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei se află la a ediţia a 5-a şi cuprind prelegeri şi dezbateri pe teme de interes în domeniu, dar şi flashmoburi, seri de chitară şi poezie la cantina din Hasdeu, cursuri de origami sau petreceri studenţeşti. "Sărbătoarea a devenit o adevărată tradiţie în facultatea noastră şi în acest an ne-am gândit să descoperim cum ar fi facultatea ideală. Am făcut un sondaj şi tot evenimentul este rodul dorinţelor pe care colegii noştri le-au exprimat acolo", a declarat Anda Vasileanu, reprezentant al organizaţiei studen-ţeşti a facultăţii, organizatoare a evenimentului.

 

Comenteaza