Situaţia centurii Vâlcele-Apahida, anchetată de Ministerul Transporturilor VIDEO

Situaţia centurii Vâlcele-Apahida, anchetată de Ministerul Transporturilor VIDEO
Situaţia centurii Vâlcele-Apahida, care a început să se surpe imediat după deschidere, va fi anchetată de Ministerul Transporturilor. Ministrul Alexandru Nazare a anunţat că va trimite la Cluj corpul de control pentru a verifica problemele apărute la centură, dar şi situaţia constructorului maghiar Vegyepszer, care şi-a declarat falimentul, dar solicită bani în plus pentru a finaliza lucrările.

Calitatea îndoielnică a lucrărilor la centura Vâlcele-Apahida, dar şi falimentul firmei care se ocupă de aceste lucrări au intrat în atenţia Ministrului Transporturilor. Alexandru Nazăre a promis că va face o anchetă la DRDP Cluj şi că va trimite corpul de control să investigheze situaţia

Ministrul Alexandru Nazare spune că este inacceptabil ceea ce se întâmplă la centura Vâlcele-Apahida, unde o parte din structura de rezistenţă a început să cedeze la puţin timp după darea în folosinţă. Nazare a taxat dur şi firma maghiară Vegyepszer, cea care execută lucrările pe tronsonul cu probleme de stabilitate. Culmea, maghiarii au solicitat mai mulţi bani pentru a remedia situaţia.

"Voi trimite corpul de control să controleze respectiva situaţie. Am luat legătura deja cu DRDP-ul, iar faptul că am discutat situaţia firmei Vegyepszer, cum o să discut situaţiile tutror firmelor care vor avea probleme, a pornit de la faptul că existe nişte datorii la firmele româneşti pe care Vegyepszer va trebui să le achite", a spus ministrul transporturilorAlexandru Nazăre.

O parte din zidul de susţinere a centurii Vâlcele-Apahida a început să se prăbuşească la începutul acestui an, deşi centura a fost dată în folosinţă în urmă cu câteva luni. DRDP Cluj, beneficiarul lucrării, dă vina pe constructorul maghiar şi chiar a ameninţat cu rezilierea contractului. În replică, reprezentanţii Vegyepszer spun că firma şi-a respectat toate obligaţiile contractuale şi au cerut mai mulţi bani pentru remediarea situaţiei.

Deşi instituţia pe care o conduce este direct vizată de anchetă, directorul Ioan Pantelimon nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia 34:27

Potrivit jurnaliştilor de la Ziua de Cluj, vineri trebuia să aibă loc o întâlnire de conciliere între reprezentanţii DRDP Cluj şi cei ai firmai maghiare Vegyepszer, însă partea română nu s-a prezentat la discuţii şi nici nu a explicat această decizie.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza