SOCIAL. Peste 120 de tineri au beneficiat, în 10 ani, de proiectul “Tinerii în tranziţie”

SOCIAL. Peste 120 de tineri au beneficiat, în 10 ani, de proiectul “Tinerii în tranziţie”
Un număr de 70 de tineri au beneficiat de îndrumare vocaţională, alţi 24 au fost ajutaţi să depăşească situaţii foarte dificle din punct de vedere financiar, 21 de fete au fost găzduite timp de 2 ani în cadrul cadrul unui “Centru de abilităţi pentru viaţă”, iar 11 tineri au fost plasaţi în familii gazdă, în cadrul Proiectului “Tineri în tranziţie”, derulat de 10 ani de World Vision România la Cluj-Napoca. Proiectul este adresat tinerilor care provin din centre de plasament.
Rezultatele proiectului au fost prezentate ieri, în cadrul unei eveniment organizat cu ocazia aniversării a 10 ani de la startul acestuia.

In cadrul întâlnirii au fost prezentate cele două modele de bune practici în derularea proiectului: centrul de abilităţi pentru viaţă şi familiile gazdă. 

„Un tânăr are nevoie de o perioadă între 3 şi 6 ani pentru a fi capabil să-şi câştige autonomia, adică să obţină şi să păstreze un loc de muncă, să se autogospodărească, să dezvolte relaţii sănătoase cu semenii lui. Este ceea ce face practic familia pe parcursul atâtor ani de educaţie, scurtat la o perioadă de doar câţiva ani. Fără această susţinere aceşti tineri sunt marginalizaţi, excluşi şi pot alege delincvenţa ca modalitate de supravieţuire”, a menţionat coordonatoarea proiectului, Edit Laszlo.

Comenteaza