Șofer rupt de beat, prins la volan prin Cluj. Când au văzut alcoolemia, i-au pus cătușele

Șofer rupt de beat, prins la volan prin Cluj. Când au văzut alcoolemia, i-au pus cătușele
| Foto: Arhiva / stiripiatraneamt.ro

Polițiștii clujeni au reținut, miercuri, un bărbat depistat la volanul unui autoturism, deși se afla într-o stare avansată de ebrietate.

”La data de 14 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un bărbat de 39 de ani, din comuna Jucu, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe DJ161, în localitatea Jucu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fapt rezultat în urma testării cu aparatul etilotest”, informează IPJ Cluj.

Conducătorului autoturismului i-a reieșit o concentrație de peste 1,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că, în baza celor constatate, polițiștii l-au condus pe acesta la o unitate medicală, pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

Comenteaza