Solidaritate cu Ucraina! Clujenii sunt chemați în stradă pentru a cere încetarea războiului

Solidaritate cu Ucraina! Clujenii sunt chemați în stradă pentru a cere încetarea războiului

Clujenii sunt chemați sâmbătă seara la o manifestare pașnică în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a arăta solidaritate cu poporul Ucrainei și a cere încetarea războiului.

Sâmbătă, 12 martie, între orele 18:00 - 20:00, împreună cu oameni din orașe din întreaga lume, invităm clujenii în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a arăta solidaritate cu poporul Ucrainei și a cere încetarea războiului.

"În ultimele săptămână, ne-am unit forțele și ne-am adunat din toate sectoarele Clujului pentru a ne arăta sprijinul, suportul umanitar și pentru a-i primi pe cei care au fost afectați de război.

Sâmbăta aceasta ne adunăm încă o dată în solidaritate pentru a cere încetarea războiului, pentru a sprijini mișcarea pentru pacea globală, pentru a respecta viețile pierdute, pentru a susține rezistența eroică non-violentă din interiorul Ucrainei și, de asemenea, rezistența curajoasă non-violentă a oamenilor din Rusia.

Încurajăm oamenii să aducă:
- lumânări pentru a crea un cerc pentru pace
- mesaje pentru pace, inclusiv semne și bannere pictate
- invităm muzicienii să aducă instrumente și muzica lor frumoasă

Invităm artiști, poeți, designeri să creeze postări de artă și pe rețelele de socializare pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la eveniment și la modul în care oamenii pot oferi sprijin umanitar și pentru a cere sfârșitul războiului - inclusiv pentru a sprijini opoziția artistică și civică față de război, de la oamenii curajoși din Rusia", au transmis cei de la Institutul Român pentru Pace – PATRIR, organizatorii manifestației.

Organizatorii evenimentului subliniază că este vorba despre "o manifestare pașnică de solidaritate și reflecție" și îi roagă pe partilcipanți să nu incite la polarizare sau violență.

Comenteaza