Specialişti europeni în alimentaţie, reuniţi la Cluj

Specialişti europeni în alimentaţie, reuniţi la Cluj
14 experţi din opt universităţi europene din Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania se reunesc la Cluj între 12 şi 15 martie, în cadrul întâlnirii Consorţiului European Master Food Identity.

Evenimentul este găzduit de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. Activitatea consorţiului va fi monitorizată în cadrul acestei întâlniri de Ghislaine Craighs, ca reprezentant al Comisiei Europene.

Studenţii din cadrul programului european de masterat "Food Identity" studiază aspectele economice ale identităţii produselor alimentare, elementele de specificitate ale produselor locale, pornind de la modul de preparare, legătura cu teritorialitatea, analiza senzorială, dar şi aspecte legate de managementul, marketingul, economia şi politicile agricole ale produselor locale. Ca partener al acestui program, USAMV Cluj-Napoca oferă timp de un semestru pregătire în domenii specifice economiei produselor alimentare pentru 25 de studenţi din 15 ţări de pe cinci continente: SUA, Brazilia, Mexic, Indonezia, Sri Lanka, Marea Britanie, Italia, Franţa, Grecia, Cehia, Ucraina, Macedonia, Lituania, Moldova şi România.

 

 

Comenteaza