Specialişti în restaurare curăţă monumentul Trianonului de la Cluj. Circa 20 de clujeni au venit să ajute

Specialişti în restaurare curăţă monumentul Trianonului de la Cluj. Circa 20 de clujeni au venit să ajute
Mai mulţi specialişti în restaurarea și conservarea monumentelor curăța la această oră monumentul Trianonului de la Cluj, din cimitirul Crişan, vandalizat ieri cu vopsea roşie. Pentru îndepărtarea vopselei se foloseşte o pompă cu apă de mare presiune şi o soluţie specială. Operaţiunea de curăţare a început în urmă cu circa jumătate de oră, iar până în prezent doar o mică parte din vopseaua roşie a fost îndepărtată.

La faţa locului se află şi viceprimarul UDMR al Clujului, Anna Horvath şi vicepreşedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, dar şi circa 20 de clujeni care au dosit să dea o mână de ajutor.

Persoane necunoscute au aruncat peste monument cu vopsea roşie, la puţină vreme după ce un grup de maghiari a comemorat aici semnarea tratatului de la Trianon şi au depus, la baza monumentului, o coroană de flori cu steagul maghiar, pe care au scris "Tânjim ca coroana Sfântului rege Ştefan să strălucească în continuare".

Conform poliţiştilor, persoanele responsabile de vandalizarea monumentului nu au fost încă identificate. Acestea riscă o amenda între 100 şi 500 de lei.

Comenteaza