Foto Starea celor două eleve rănite la internatul din Odorhei s-a ameliorat. Vor primi consiliere psihologică. Ce se întâmplă cu ceilalți elevi

Starea celor două eleve rănite la internatul din Odorhei s-a ameliorat. Vor primi consiliere psihologică. Ce se întâmplă cu ceilalți elevi
| Foto: ISU Harghita

Starea de sănătate a două dintre cele trei eleve rănite ieri la internatul din Odorheiu Secuiesc s-a ameliorat, însă, din nefericire, cea de a treia fată este în continuare în stare gravă.

Starea de sănătate a două dintre cele trei eleve rănite în cursul zilei de luni, în urma prăbuşirii parţiale a internatului Liceului Teoretic „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc, s-a ameliorat, iar acestea vor primi consiliere psihologică, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Zsergo Noemi. 

A treia elevă, încă în stare gravă

Potrivit acesteia, cea de-a treia elevă, care a fost transportată la spitalul din Târgu Mureş, este în continuare în stare gravă.

„Fata care a fost transferată la Târgu Mureş este în aceeaşi stare. Celelalte două sunt la secţia de Chirurgie a Spitalului din Odorheiu Secuiesc, în afara pericolului. Sunt amândouă în aceeaşi cameră şi vor fi contactate de psiholog pentru consiliere", a declarat, pentru AGERPRES, Zsergo Noemi.

Aceasta a mai spus că clădirea care s-a surpat parţial va fi expertizată de specialişti, iar autorităţile locale vor ajuta elevii care au avut de suferit din cauza acestui nefericit incident.

Ajutor pentru familia elevului care a murit. Ce se întâmplă cu ceilalți elevi cazați acolo

„O să încercăm să facem tot posibilul pentru a ajuta familia băiatului care a murit, dar şi pe toţi ceilalţi elevi. Trebuie să găsim un loc în care să îi cazăm după vacanţă. (...) Specialiştii în siguranţa construcţiilor sunt la faţa locului şi aşteptăm opinia lor pe hârtie. Molozul va fi adunat după ce se termină expertizele", a mai spus aceasta.

Context: clădirea care găzduia internatul Liceului Teoretic „Tamási Áron” s-a prăbuşit, luni, în urma surpării unuia dintre pereţii exteriori, iar patru elevi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, au fost prinşi sub dărâmături. Unul dintre aceştia, respectiv un băiat de 17 ani din Lupeni, a murit.

Anchetă penală după incidentul de la internat / Ce se întâmplă cu cladirea

Prefectul judeţului Harghita, Petres Sandor, a declarat, pentru AGERPRES, că în acest caz este în desfăşurare o anchetă penală, iar expertiza va stabili cauzele care au condus la producerea tragediei.

„Expertiza va evalua starea clădirii, dacă va putea fi reabilitată sau va trebui demolată. Până atunci nu se mai atinge nimeni de ea", a adăugat Petres Sandor.

Acesta a mai menţionat că clădirea care găzduia internatul, închiriată de la Biserica romano-catolică, era veche, iar cel mai probabil dărâmarea peretelui are legătură cu lucrările de infrastructură efectuate în zonă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a anunţat, luni seară, că a demarat cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală şi ucidere din culpă în acest caz.

Comenteaza