Statuia Libertăţii, în beznă

Statuia Libertăţii, în beznă
Monumentul situat în portul „Liberty Island” din New York a rămas cufundat în beznă, marţi, timp de câteva ore, chiar în seara dinaintea Zilei Internaţionale a Femeii.

Potrivit declarațiilor autorităţilor de la National Park Service, a fost o "întrerupere de funcționare temporară, neplanificate."

Celebra statuie, reprezentând o femeie care ţine o torţă aprinsă deasupra capului, a rămas neluminată timp de cel puţin două ore în seara dinaintea Zilei Internaţionale a Femeii, scrie CNN.

Motivul pare să fie o defecţiune survenită în urma uraganului Sandy. Sistemul de iluminare a fost repornit şi Statuia Libertăţii a redevenit vizibilă. Cu toate astea, având în vedere momentul în care s-a petrecut incidentul, unii au văzut în asta un simbol al rezistenţei femeii, chiar şi în condiţiile de "beznă" în care, poate fi, uneori, cufundată.

În urmă cu doar două săptămâni un alt incident a adus Statuia Libertăţii în prim-plan. Un banner uriaş cu mesajul "Refugees Welcome" a fost agăţat de soclul statuii de către un grup de activişti care doreau să protesteze, astfel, împotriva impunerilor lui Donald Trump privind accesul persoanelor în SUA.

Comenteaza