Statuia lui Matei Corvin a fost dezvelită; deocamdată, printr-un flashmob VIDEO / GALERIE FOTO

Statuia lui Matei Corvin a fost dezvelită; deocamdată, printr-un flashmob VIDEO / GALERIE FOTO
Câteva zeci de persoane au luat parte în această după-masă la o acţiune inedită în faţa statuii lui Matei Corvin.
Fiecare dintre participanţi a acoperit imaginea statuii cu o hârtie albă si o bucată de pânză, după care toată adunarea a aplaudat furtunos, în semn că dezvelirea neoficială a avut loc.

"Reabilitatea monumentului a avut loc în noiembrie, după care şi autorităţile române şi cele maghiare tot amână data dezvelirii oficiale. S-a ajuns că nu mai există nici o dată oficială a evenimentului, iar noi, la o bere, am hotărât că ne-am săturat”, s-a justificat István Szakáts, organizatorul flashmobului.

Amintim, iniţial grupul statuar al lui Matei Corvin din piaţa Unirii urma să fie dezvelit oficial în 22 ianuarie. Totuşi data ar fi trebuit confirmată şi de autorităţile maghiare, având în vedere că acestea au suportat jumătate dintre cheltuielile de reabilitare. Acestea au refuzat termenul, care a fost amânat, deocamdată, pentru sfârşitul lunii februarie. "Ieri a fost o delegaţie a Ministerului Culturii la Budapesta, sperăm ca această dată să rămână fermă", a declarat viceprimarul Laszlo Attila.

Potrivit unor surse oficiale, dezvelirea oficială ar urma să aibă loc în 23 februarie, de ziua lui Mathias Rex, în prezenţa premierilor României, Emil Boc, şi Ungariei, Orban Viktor.

Comenteaza