Strauss Festival Orchestra concertează în decembrie la Cluj

Strauss Festival Orchestra concertează în decembrie la Cluj
Strauss Festival Orchestra din Viena va susţine un concert pe 12 decembrie la Cluj. Invitatul reprezentaţiei va fi tenorul Robert Nagy.

Concertul de la Cluj, cu genericul "Vienna Classic Christmas", este programat pe 13 decembrie, de la ora 19.30, la Teatrul Naţional din Cluj, fiind inclus într-un turneu naţional pe care ansamblul îl susţine în mai multe oraşe din ţară.

"Potrivit tradiţiei începute în urmă cu cinci ani, Strauss Festival Orchestra Vienna va introduce publicul din România în fastuoasa epocă a Vienei Imperiale, evocată de muzică rafinată a familiei Strauss şi a altor iluştri compozitori. Orchestra va fi condusă în acest an de un reprezentant de prim rang al muzicii vieneze, maestrul Günter Seifert", au menţionat reprezentanţii ansamblului.

Dirijor şi violinist, Günter Seifert are o carieră de peste 40 de ani, în cadrul Filarmonicii din Viena şi al Operei de Stat din capitala Austriei, continuând tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara în mână. Invitatul concertului este tenorul Robert Nagy, "care stârneşte entuziasmul publicului prin lejeritatea cu care ia acutele, prin rafinamentul frazei şi al subtilitătilor expresive", fiind recunoscut la nivel European.

Cei peste 40 de ani de activitate ai maestrului Seifert la Filarmonica din Viena şi la Opera de Stat din Viena, numeroasele premii, distincţii şi activităţi artistice îl recomandă ca un excelent dirijor şi violonist, care continuă tradiţia lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara în mână
Biletele la cncertul de la Cluj costă între 75 de lei, categoria a II-a, 100 de lei, categoria I, respective 150 de lei la categoria VIP.

Turneul susţinut de ansamblul vienez în România face parte din cadrul proiectului naţional-cultural "Artă contra drog - 2013".

Comenteaza