Stricăciunile Bechtel, reparate din bugetul judeţului

Stricăciunile Bechtel, reparate din bugetul judeţului
Compania Bechtel şi-a încheiat socotelile cu judeţul Cluj fără să se achite de toate obligaţiile contractuale.

Mai multe porţiuni de drum judeţean au fost stricate de Bechtel, în urma lucrărilor derulate la Autostrada Transilvania. Aceste drumuri nu au mai fost reparate de către Bechtel, iar Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) s-a văzut obligată să intervină.

Deşi a fost notificată în mai multe rânduri să repare drumurile pe care le-a stricat, compania Bechtel nu s-a achitat de această obligaţie, chiar dacă avea această obligaţie prin contractul semnat pentru Autostrada Transilvania. "Noi nu mai puteam aştepta după ei, pentru că primarii şi cetăţenii din zona Buru - Săvădila ne-au transmis mai multe plângeri, din pricina drumului stricat", a precizat directorul RAADPP, Mircea Avram. Acesta a precizat că RAADPP a alocat 110.000 de lei pentru reasfaltarea unei porţiuni din DJ 107M (Săvădisla - Iara - Buru). "Tot ce am putut face a fost să aplicăm companiei o amendă în conformitate cu prevederile legii, pentru nerespectarea tuturor obligaţiilor contractuale. Este vorba de o sumă simbolică, de 150 de lei, pentru că atât ne permitea legea să percepem", a spus Avram.

Scopul RAADPP şi al CJ este acela ca reprezentanţii companiei Bechtel să-şi achite contravaloarea lucrărilor desfăşurate la acest drum, de 110.000 de lei. "Dacă nu ne recuperăm banii într-un timp cât mai scurt, ne adresăm instanţei", a comentat Mircea Avram.

 

 

Comenteaza