Foto Student la medicină, primul ajutor în accidentul de pe Turzii: "După sutele de nopți dedicate științei, am avut rezultat"

Student la medicină, primul ajutor în accidentul de pe Turzii: "După sutele de nopți dedicate științei, am avut rezultat"
| Foto: Facebook/Info Trafic jud. Cluj

Un student la medicină, voluntar de trei ani la Ambulanță, a fost prima persoană care a sărit în ajutorul șoferului rănit în accidentul de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca.

"Mă numesc Ahmed El-Astal, sunt student în anul IV de medicină și voluntar de trei ani la Ambulanță. Eu sunt cel care a oprit să acorde primul ajutor șoferului în stare de ebrietate. L-am găsit în timpul unei convulsii tonico-clonice, deci în mod cert și-a pierdut starea de conștiență în timpul mersului, motiv pentru care a ieșit de pe carosabil, provocând accidentul.

Imediat am identificat patologia acestuia după care i-am acordat suportul vital de bază urmând să îl ridic în ax, pentru a evita o eventuală leziune cervicală și l-am menținut stabil până la sosirea echipajului SMURD. Într-un final l-am predat în siguranță și asta e tot ce s-a întâmplat.

Mi-ar fi plăcut să îmi menționați povestea doar pentru că am acționat corespunzător, iar pentru mine este un moment important faptul că văd că după toate sutele de nopți pierdute dedicate științei și sufletelor, acum a dat rezultat și am reușit împreună cu ajutorul unui pompier îmbrăcat în civil să stabilizăm un pacient traumatizat în stare convulsivă", a povestit Ahmed El-Astal, pentru ZIUA de CLUJ. 

Student la medicină, primul ajutor în accidentul de pe Turzii: "După toate sutele de nopți dedicate științei, am avut rezultat"

Amintim că marți un bărbat a fost rănit și transportat la spital, după ce s-a înfipt cu mașina în gardul unui imobil de pe Calea Turzii din Cluj-Napoca. Șoferul ar fi fost băut.

"Un conducator auto, în vârstă de 43 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Turzii, pe sensul de coborâre, pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul umed ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că șoferul se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat", precizează Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj. 

(Ahmed este băiatul în jachetă de piele)

La locul accidentului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD de terapie intensivă. 

Comenteaza