Studenţii de la UTCN s-au bătut în roboţi; câştigătorul a costat 2.000 euro VIDEO

Studenţii de la UTCN s-au bătut în roboţi; câştigătorul a costat 2.000 euro VIDEO
Robotul Bazinga, realizat de Bogdan Genis și Bogdan Hopulele, doi studenți din cadrul Facultății de Automatică de la Universitatea Tehnică, este câştigătorul celei de-a doua ediţii a evenimentului BattleLab Robotica, organizat astăzi de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în parteneriat cu BEST Cluj-Napoca.

„Competiția din acest an a fost mult mai spectaculoasă ca anul trecut, roboții au fost mai buni. Am evoluat bine. Am lucrat la robotul nostru patru luni, proiectarea și execuția, și am investit aproximativ 2.000 de euro. Cred că a contat și experiența noastră pentru a câştiga. La etapa națională ne dorim să apărăm titlul de anul trecut, să câștigîm din nou, și sperăm ca primele trei locuri să fie din Cluj", a explicat după competiţie Bogdan Genis, student în anul IV la Facultatea de Automatică.

Pe poziţiile II şi III s-au clasat roboţii Mosfet şi Max 32, realizaţi de Mihai Băncişor şi Ciprian Cărbunaru, resepctiv de Iulian Todoran şi Vasile Pop. Cei trei vor participa la un
concurs asemănător, Robo Challenge, ce va avea loc la București, la care vor concura roboți din
întreaga țară.

Un număr de 18 roboţi s-au duelat azi la Battlelab Robotica - unu la unu, cu scopul de a elimina adversarul de pe suprafaţa  de joc. Roboţii au trebuit să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim trei kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime. "Organizatorii nu au făcut testul antidoping înainte, Bazinga pare dopat", a spus în glumă prorectorul UTCN prezent la competiţie. "În afară de prevederile de masă şi dimensiuni, n-au fost altele. Dar e dovada că banii n-aduc fericirea: Bazinga a învins şi anul trecut, iar băieţii au investit 800 de lei. Acum, au obţinut mai mulţi bani", a spus profesorul organizator, Septimiu Crişan.

„Anul acesta am avut un ring metalic pentru o aderență mai bună, roboți mai agili, mai buni
și concurență mare. Unii au fost atât de buni încât am avut nevoie de o plasă de protecție. Pentru anul viitor încercăm să organizăm chiar etapa națională la Cluj și să invităm toți prietenii pe care ni i-am făcut în Europa la competițiile la care am participat. Tot pentru la anul avem nevoie de o sală mai mare. În ceea ce privește etapa națională, nu se pune problema ce șanse avem noi, ci ce șanse au ceilalți participanți din țară", a explicat Septimiu Crișan, profesorul organizator.

Comenteaza