Video Studenții la Medicină Veterinară din Cluj au plecat în Africa să salveze gheparzii

Studenții la Medicină Veterinară din Cluj au plecat în Africa să salveze gheparzii

Mai mulți cercetători de la Facultatea de Medicină Veterină din Cluj ajută în Africa de Est la salvarea gheparzilor. Românii au amenjat un centru în care sunt îngrijiți puii eliberați din cuștile braconierilor.

Gheparzii sunt pe cale de dispartie, una dintre cauze fiind vânătoarea lor ilegală. Pe piață neagră se vând cu mii de dolari, scriu Stirile Pro TV. VIDEO AICI!

Câțiva pui de ghepard au fost găsiți de autoritățile de mediu din Africa de Est în cuștile unor traficanți care voiau să îi vândă pe piața neagră. Cercetătorii români au grijă de ei într-un centru al universitățîi din Somaliland - unde îi hrănesc și le vindecă bolile.

Angela Ionică este doctorand la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Pe lângă faptul că are grijă de micii gheparzi, cercetătoarea îi învață pe africani cum să diagnosticheze animalele și îi ajută să înființeze mai multe laboratoare unde vor fi tratate mamiferele sălbatice.

În Somaliland - Africa de Sud nu există specialiști în medicină animalelor sălbatice și nici îngrijitori pentru adăposturile unde primesc tratament cele bolnave. Așa că prezența veterinarilor români este esențială.

Considerate cele mai rapide animale din lume, gheparzii sunt pe cale de dispariție. Experții susțin că în sălbăticie ar mai fi rămas doar 7.500 de exemplare. În ultimii zece ani, numai în Africa, ar fi dispărut cel puțin 5.000 de animale din această specie. Unul dintre motivele pentru care gheparzii dispar este braconajul.

Pe piață neagră, un pui de ghepard se vinde cu zece mii de dolari.

 

Comenteaza