Studenţii maghiari se pregătesc să se întreacă între ei

Studenţii maghiari se pregătesc să se întreacă între ei
2.000 de persoane, organizate în 54 de echipe, se pregătesc să se întreacă între 6 şi 10 mai, în cadrul Zilelor Studenților Maghiari din Cluj.

 

Evenimentul va debuta în Piața Unirii, unde va avea loc un flashmob, după care studenţii maghiari vor pleca pe jos spre Tăietura Turcului pentru prezentarea echipelor. Pentru a evita orice fel de probleme, organizatorii au stabilit împreună cu Primăria Cluj-Napoca o rută specială de deplasare, iar poliția va supraveghea participanții. Adunarea din centru și marșul nu va dura mai mult de două ore și jumătate.

"În Cluj studiază mai mult de 10.000 de studenți maghiari. Pentru a consolida comunitatea
acestora, avem nevoie de evenimente la care pot participa cât mai mulți studenți. Organizatorii evenimentului, în jur de 100 de persoane, sunt de asemenea studenți, ceea ce înseamnă că 2000 de tineri vor participa la concursul care începe să devină un fel de festival al lor"
, au afirmat reprezentanţii Uniunii Studenţeşti Maghiare din Cluj.

Pe parcursul celor cinci zile de desfăşurare, participanţii se vor duela în diferite sporturi, jocuri de creativitate şi într-un maraton de cultură. De asemenea, în fiecare seară vor avea loc petreceri la scena amenajată la Tăietura Turcului, iar în ultima zi va concerta formația maghiară Irie Maffia. În plus, studenţii vor participa zilnic la un City Tour în cadrul căruia vor trebui să îndeplinească diferite sarcini în centrul orașului, în pub-uri sau în locuri publice.

Concomitent, între 8 şi 10 mai se va organiza Olimpiada Studenților Maghiari de Pretutindeni, unde participă studenți din toate colțurile Bazinului Carpatic. Echipele au câte cinci persoane fiecare, iar organizatorii așteptă să se înscrie în jur de 80-100 de concurenţi. 

Comenteaza