Studiu de TRAFIC pe toate drumurile naționale și expres, dar și pe AUTOSTRĂZI

Studiu de TRAFIC pe toate drumurile naționale și expres, dar și pe AUTOSTRĂZI

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunță că pe întreaga rețea de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi, aflate în administrarea companiei, vor avea loc anchete de circulație.

Anchetele vor avea loc în zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022, în intervalele orare 8:00 – 12:00 și 14:00 – 18:00.

Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română, respectiv recenzori și agenți de circulație, care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări. Potrivit CNAIR, anchetele urmăresc Originea și Destinația autovehiculelor.

Întrebările la care șoferii sunt rugați să răspundă sunt următoarele:

originea plecării în cursă;
destinația cursei;
scopul călătoriei – exemplu turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri;
pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;
pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

CNAIR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. „Informațiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus”, au precizat reprezentanții companiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza