Suedezii vorbesc la Cluj despre lupta împotriva antisemitismului

Suedezii vorbesc la Cluj despre lupta împotriva antisemitismului
20 de membri au Comisiei suedeze de luptă împotriva antisemitismului sunt prezenţi astăzi la Cluj, la o conferinţă internaţională intitulată "Trecut şi Viitor. Moştenirea culturală evreiască din inima Transilvaniei" şi organizată de asociaţia Judaica.

"Sunt onorată să fiu astăzi aici. Acesta este începutul unei foarte bune colaborări cu asociaţia Judaica şi cu Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord. Noi, în Suedia, dezvoltăm mai multe proiecte educaţionale în ceea ce priveşte combaterea antisemitismului şi luptă, alătuir de colegii noştri educatori şi profesori pentru a eradica acest virulent flagel care este antisemitismul", a explicat în deschiderea conferinţei, preşedinta Comisiei suedeze, Lena Jersenius.

În cadrul conferinţei, vor fi dezbătute probleme legate de consecinţele psihologice ale holocaustului pe teritoriul Transilvaniei, vor avea loc vizionări de filme şi prezentări ale Muzeului Memorial al Holocaustului. 

La eveniment sunt prezenţi şi aproximativ 10 membri ai comunităţii evreieşti din Cluj-Napoca. "Mulţumesc în numele ocomunităţii şi sunt foarte fericit că suntem invitaţi la eveniment. Nu este pentru prima dată când asociaţia Judaica ne invită la o astlfel de conferinţă. Mi se pare foarte bine că problemele evreieşti au ieşit din cadrul comunităţii şi sinagogii şi că sunt făcute cunoscute lumii largi", a spus Robert Schwartz, preşedintele comunităţii evreieşti din Cluj-Napoca.

Etichete
Comenteaza