Supărare în Cluj-Napoca pe benzile dedicate de bus care adesea sunt goale / "Păi nu e logic? Dacă aveai 2 benzi tot în coloană stăteai"

Supărare în Cluj-Napoca pe benzile dedicate de bus care adesea sunt goale / "Păi nu e logic? Dacă aveai 2 benzi tot în coloană stăteai"
Facebook Info Trafic Cluj-Napoca

Clujenii nu mai încap. Nici în oraş, nici în parcări, dar mai ales în trafic. Dacă unii şoferi văd o bandă care nu e înţesată cu maşini vin iute cu propuneri de fluidizare a traficului pentru a umple ochi fiecare petic de asfalt. 

La pasajul din cartierul Mărăşti se stă mult bară la bară, în coloană. Ca de afltfel în multe alte zone din oraş. Un şofer a deschis o dezbatere pe pagina de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca într-o seară în care a văzut banda de bus goală goluţă, în timp ce banda de urcare de la pasajul de la Aurel Vlaicu era înţesată de maşni.    

"Bună seara, mă tot gândesc care a fost inginerul ăla deștept care a venit cu idea de a face o bandă doar pentru autobuz în loc să circulăm mai fluent mai bine stăm în coloană, şi coada să fie pe Str. Dâmboviței sau în față la benzinăria Mol, treziți-vă domnilor şi faceţi ceva acolo lângă podul Mărăști să avem o circulație bună, propun admistratiei locale să ia măsuri de a circula si pe banda de autobuz autoturismelor care urcă dispre Str. Dâmboviţei spre centru, spre urcare mă refer", a scris şoferul şi a postat o fotografie cu banda de bus liberă.

Acesta mai scrie că acolo se blocheaza sensul Dâmboviţei - Ialomiţei, "mai ales că e plin de maşini scoală. Sus se iese fix ca la pod N pe breteaua dubla Grigorescu-Floreşti. După ce s-au eliminat maşinile parcate, s-a fluidizat Ialomiţei - Dâmboviţei tocmai pentru că acolo au apărut două benzi. Acum iar e constipat tot.

În orice țară mergi când ieși de sub pasarelă şi intri într-o stradă mai largă ai spațiu necesar şi aici de exemplu ieși în 4 benzi. De exemplu cum s-a despărțit în sensul giratoriu Mărăști o bandă separată care te ajută să mergi spre centru cum vii dinspre str. Fabricii", argumentează şoferul.

Unii i-au dat dreptate şi chiar au venit şi ei cu alte propuneri. "Problema nu este banda de autobuze, ci prioritatea mijloacelor de transport în comun care vin peste pod (dinspre IRA) şi au voie să vireze dreapta imediat la capătul podului. În acest fel se blochează ieşirea dinspre str. Ialomiţei şi Teodor Mihali spre str. 21 Decembrie. Mai ales dimineaţa când merg copiii la şcoală sunt şi 5-6 autobuze/troleibuze articulate care fac dreapta şi nu mai iese nimeni de sub pod".

Însă mulţi clujeni spun că pe vremuri mergeau pe jos la scoală şi traficul era altul. Iar dacă vrem o ţară ca afară ar trebui să mai lăsăm maşinile şi să circulăm în oraş cu mijloacele de transport în comun. Autorităţile au transmis un mesaj clar cu privire la situaţia de la pasajul de pe Aurel Vlaicu.

Supărare în Cluj-Napoca pe benzile dedicate de bus care adesea sunt goale / "Păi nu e logic? Dacă aveai 2 benzi tot în coloană stăteai"

Mulţi clujeni sunt de părere că acolo s-ar fi stat în coloană şi dacă erau 2 benzi. 
- Unde să merga 2 benzi acolo? Că tot în acelaşi loc merg benzile, degeaba se fac aici 2 benzi dacă după tot aglomerat e. În loc să fie o coloana, o sa fie 2 coloane care intră în aceeaşi aglomeraţie. Nu ar ajuta cu nimic.
- Mai lăsați mașinile, că au fost suplimentate locurile de parcare, pe principiul: 2 locuri de parcare pe un loc garaj !
- Deţin masină şi merg cu busul 1/an în cel mai bun caz. Transportul public trebuie să aibă prioritate. Iar dacă aleg maşina îmi asum să stau în trafic.
- De ce nu lăsaţi acasă maşinile? Lăsaţi maşinile acasă şi huțuțati-vă cu autobuzul.
- Ideea cu banda de autobus a fost pentru a promova circularea cu transportul in comun. De ce? Pentru ca sunt o gramada de navetisti care stau in trafic mult prea mult din cauza acelor oameni MULT prea confortabili ca sa foloseasca autobusul, bicicleta sau chiar mersul pe jos. Ne-am invatat sa ne urcam in masina si sa mergem din Marasti in centru, ne-am invatat sa ducem copiii in masina pana in clasa daca se poate, ne-am invatat sa fim LENESI. Vreti o schimbare? Vreti tara ca in afara? Tin sa va anunt, oameni dragi, ca in afara se circula cu transportul in comun, cu bicicleta sau pe jos in marea majoritate a cazurilor. Pentru o tara ca in afara trebuie sa ne comportam ca atare, dar e greu, e foarte greu
- Mai mergeți și cu autobuzul și nu mai stați în coloană
- Degeaba da acces acolo, banda respectiva se oprește în stația de autobuz , unde uneori sunt cate 4 oprite. Coloana este la orele de vârf când sunt și multe autobuze. Nu ai avea oricum unde să ieși din banda respectivă.
- Acolo tot timpul a fost o singura banda. Ca unii ca tine se inghesuiau si faceau din una doua aia e alta poveste.
- Pai nu e logic sa mearga autobuzul cu 50-60 de persoane cu prioritate? Daca aveai 2 benzi tot in coloana stateai... Dar pe lângă tine mai stăteau inca 50-60 de persoane(asta dintr-un autobuz)
- Ce să facă?sa stea doua benzi blocate?îți place să povestești cu cineva când ești blocat în trafic de pe banda 2?
- Daca se unesc 3 benzi cu 2 ce crezi că se întâmplă?ambuteiaj! Pt a circula fluent ar trebui lărgit A. Vlaicu la 5 benzi... și în centru să avem vreo 8-10.

Comenteaza