Surpriză pentru primar. Plăcută sau... doar surpriză

Surpriză pentru primar. Plăcută sau... doar surpriză
Reprezentanţii mişcăriii Musai-Muszáj au ceva pregătit pentru primarul Clujului, Emil Boc, de 15 martie.

Mişcarea Musai-Muszáj face presiuni asupra primarului Clujului, Emil Boc, să anunţe miercuri, când se sărbătoreşte Ziua maghiarilor de pretutindeni, amplasarea plăcuţelor bilingve la intrările în oraş. Boc participă în fiecare an la manifestările din 15 martie ale comunităţii maghiare.

„Stimate domnule Primar, cu prilejul comemorărilor din 15 martie, mișcarea Musai-Muszáj vă adresează rugămintea, ca în caz că veți înainta recurs împotriva deciziei Tribunalului care obligă Primăria la amplasarea plăcuțelor multilingve, să nu participați la manifestare doar pentru a vă lăsa aplaudat degeaba. Contăm pe prezența Dumneavoastră în 15 martie.

Credem că în spiritul moștenirii culturale a orașului pe lângă Cluj-Napoca și Kolozsvár și inscripția Klausenburg trebuie să figureze pe indicatoare. Mișcarea Musai-Muszáj se așteaptă de la Dumneavoastră să anunțați această decizie", se arată într-un comunicat postat pe Facebook.

Membrii mişcării spun că au cerut audienţă la primar în 23 martie anul trecut şi în 22 februarie anul acesta, dar nu au fost primiţi.

„Sunt două scenarii: anunță plăcuțele, fără echivoc, caz în care îi facem o surpriză plăcută; sau o drege cu multiculturalitatea, conviețuirea, ionopot („jo napot kivanok" înseamnă, în limba maghiară, „bună ziua" n.r.), caz în care îi facem o surpriză", a spus un reprezentant al mişcării.

O decizie luată în februarie 2017 de Tribunalul Cluj îl obligă pe Emil Boc să amplaseze plăcuţe indicatoare la intrările în Cluj-Napoca şi cu denumirea în limba maghiară a oraşului. Primăria aşteaptă motivarea verdictului pentru a decide dacă foloseşte sau nu instrumentul recursului.

 

Comenteaza