Suspect în “Jaf la BT”: “Îmi pun o cagulă pe cap şi intru într-o bancă”

Suspect în “Jaf la BT”: “Îmi pun o cagulă pe cap şi intru într-o bancă”
Interceptarea unei convorbiri telefonice, purtată de unul dintre acuzaţii din dosarul “Jaf la BT” cu o zi înainte de a fi arestat, arată că acesta se plângea de lipsa banilor şi se gândea să intre într-o bancă cu cagulă pe cap.
Unul dintre cei doi tineri acuzaţi de spargerea agenţiei Mănăştur a Băncii Transilvania (BT), Bogdan Baciu (foto), i-a spus unei prietene în 18 ianuarie: “Vai de capul meu. Pe lumea asta tu pe... dar aici nu ai. Unde să meri. Ce să faci? Bani nu, unde să meri?

Nu poţi să faci, nu vezi că ăia se tăt omoară, merg şi sparg bănci şi din alea. De nu mă duc şi îmi pun o cagulă pe cap şi intru şi eu într-o bancă”.

Răspunsul amicei lui Baciu a fost: “Ce prost eşti! Fraiere”. În ziua următoare, tânărul a fost “săltat” de poliţişti, iar de atunci este în arest preventiv. Într-o altă discuţie telefonică interceptată de procurori, Baciu îi spune unui prieten, cu trei zile înainte de a fi luat de acasă de poliţişti, că este căutat de aceştia. Bogdan Baciu evita să vorbească prea multe la telefon, cu toate că nu era pus sub acuzare.

Interceptare din 16 ianuarie 2010:
Bogdan Baciu (BB): Hai că poate oi veni până la Gyula şi vorbim acolo. Că n-are rost să vorbim prin telefon că mi-e ascultat.
X: Eee.
BB: Îs căutat de poliţişti.
X. Da?
BB: Îhî.
X: De la SRI sau de cine?
BB: De ăia civili, mă.

Bogdan Baciu este judecat, alături de Andrei Hosu, pentru jaful armat de la BT din 13 februarie 2009 şi de curând este urmărit penal şi pentru spargerea de la benzinăria Lukoil din Mănăştur din luna martie a anului trecut. De la bancă a fost sustrasă suma de circa 60.000 de euro, iar de la benzinărie 1.400 de lei.

Comenteaza