Sute de fluturi exotici, admiraţi într-o expoziţie inedită la Cluj FOTO

Sute de fluturi exotici, admiraţi într-o expoziţie inedită la Cluj FOTO
Un colţ al unei păduri tropicale a fost adus în Cluj-Napoca. Mai exact, este vorba despre o expoziţie de fluturi tropicali, care este poate fi vizitată timp de două luni într-o florărie din oraş. Curioşii pot observa cu atenţie aproximativ 250 de fluturi, printre care fluturele împărat şi fluturele ochi de bufniţă, iar partea cea mai bună e că pot interacţiona direct cu aceştia.

Cea mai mare expoziţie de fluturi tropicali din ţară, care este deschisă timp de două luni în Cluj-Napoca, aduce la un loc peste 250 de fluturi, din toate colurile lumii. Speciile prezentate în cadrul evenimentului provin din Africa, America de Sud şi sudul Asiei, dar şi din Europa. Expoziţia a fost amenajată într-un spaţiu special, în care au fost create condiţiile necesare traiului fluturilor tropicali, respectiv o temperatură de aproape 30 de grade Celsius, umiditate ridicată şi luminozitate mare.

"Am reuşit să aducem un colţisor din pădurea tropicală în Cluj. În expoziţie, vizitatorii pot să observe între 200 si 250 de fluturi tropicali, specii care se vor schimba pe parcursul expoziţiei. În principiu, noi ne propunem să aducem specii noi cam la două săptămâni. Speciile provin din ferme de creştere speciale pentru fluturi, aceştia fiind crescuţi în special pentru astfel de expoziţii, case de fluturi sau pentru colecţionari, pentru a nu periclita specia în natură. Aceste ferme de creştere există peste tot în lume unde există climă tropicală sau neotropicală, adică în Asia, America de Sud, America Centrală sau Africa", explică Mihai Lăcătuş, organizator al evenimentului.

Diversitatea de forme și culori întâlnită în fascinanta lume a fluturilor, dar şi prilejul de a afla mai multe curiozităţi despre aceste vieţuitore atrag zilnic zeci de curioşi. Privirile vizitatorilor sunt acaparate instant de mixul de culoare al fluturilor, care sunt lăsaţi să zboare liberi, pentru a oferi şansa de a fi observaţi cât mai bine în toată splendoarea lor. Totodată, vizitatorii au ocazia de a vedea fluturii şi în stadiul de pupă din care, după câteva zile, ies fluturii care ulterior sunt lăsaţi să zboare liberi prin sală.

Expoziţia este deschisă zilnic, într-o florărie din centrul comercial din Floreşti, între orele 10:00 şi 20:00, iar un bilet de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 7 lei pentru copii.

Comenteaza