Sute de moţi au protestat astăzi împotriva spânzurării simbolice a lui Avram Iancu

Sute de moţi au protestat astăzi împotriva spânzurării simbolice a lui Avram Iancu
Manifestarea a fost organizată de Primăria Câmpeni, Societatea Avram Iancu, Despărţământul Astra şi Uniunea Munţii Apuseni şi a fost intitulată "Miting paşnic de condamnare a mişcări iredentiste maghiare".

Sute de oameni au participat astăzi la protestul de Câmpeni, îndreptat împotriva gestului făcut în 15 martie, la Miercurea Ciuc, de liderul Gărzii Maghiare, Csibi Barna. Oamenii s-au adunat la statuia lui Avram Iancu. Ei au venit îmbrăcaţi cu haine populare, cai, tulnice şi drapele tricolore; au purtat de asemenea pancarte pe care scrie "Nu suntem şovini, dar cerem respect".

La Câmpeni s-a intonat imnul naţional şi marşul lui Avram Iancu. S-a ţinut şi un moment de reculegere în memoria victimelor dezatrului din Japonia.

"Domnilor politicieni, ruşine să vă fie pentru că lăsaţi aceste lucruri cu bună ştiinţă să se întâmple în România anului 2011", a rostit la microfon primarul din Câmpeni, Ioan Călin Andreş.

La sfârşitul discursului, edilul a ţinut să sublinieze că "viaţa ne-a învăţat că între români şi unguri nu există disensiuni şi dacă sunt, acestea sunt alimentate. Lăsaţi-ne să trăim în pace".

Comenteaza