Sute de persoane la sfinţirea noii biserici greco-catolice din Făget GALERIE FOTO

Sute de persoane la sfinţirea noii biserici greco-catolice din Făget GALERIE FOTO
Aproximativ 900 de persoane au participat astăzi la slujbele oficiate cu ocazia sfinţirii bisericii greco-catolice „Înălţarea Sfintei Cruci” din cartierul clujean Făget.

Noua biserică o înlocuieşte pe cea care a funcţionat până de curând, în incinta unei şcoli din vecinătate.

Cu prilejul sfinţirii lăcaşului de cult greco-catolic în altar a fost aşezată o bucăţică din moaştele Sfântului Apostol Andrei, unde va rămâne în continuare, conform tradiţiei bizantine care prevede ca în masa altarului, pe care este oficiată Liturghia, să fie aşezate moaşte ale martirilor.

Slujba de sfinţire a bisericii şi Liturghia arhierească au fost oficiate de epsicopul greco-catolic de Cluj-Gherla Florentin Crihălmeanu.

Acesta a explicat că lăcaşul de cult îşi sărbătoreşte hramul miercurea viitoare, de Înălţarea Sfintei Cruci, dar că s-a preferat oficierea sfinţirii astăzi, duminica, atunci când este „Ziua Domnului".

„Rădăcina credinţei noastre trebuie să fie iubirea. Atunci credinţa e mai aproape de Cel Care dă harul, de Dumnezeu", le-a transmis celor prezenţi episcopul Florentin Crihălmeanu.

La finalul slujbelor a vorbit şi preotul paroh Remus Tegzeşiu.

La ceremoniile religioase au participat şi oficialităţi, prefectul Clujului, Florin Stamatian, prlamentarii Mircia Girgiu, Horea Uioreanu şi Mircea Rădulescu.

 

Comenteaza