Tabără de Revelion la Cluj pentru copiii dependenți de dializă

Tabără de Revelion la Cluj pentru copiii dependenți de dializă
Peste 45 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, proveniţi din judeţul Cluj şi alte 11 centre de dializă din România, îşi vor petrece Revelionul împreună în tabăra "Lumina de Acasă" la Cluj-Napoca.

Tabăra pentru copii şi tinerii dependenţi de dializă va avea loc în perioada 28 decembrie 2012- 4 ianuarie 2013. Acest eveniment, unic la nivel naţional, este organizat cu scopul de a aduce atmosfera de familie pentru tinerii a căror rinichi nu funcţionează şi a căror viaţă depinde de un aparat. Tratamentul va fi asigurat, pe perioada evenimentului, de clinica de Hemodializă Fresenius-Nefromed din Cluj-Napoca.

Pe toată perioada taberei, copii vor beneficia de un program de recreere adaptat şedinţelor de dializă, vârstei şi posibilităţilor de mobilitate. Programul va cuprinde o vizită la Salina Turda, serate de karaoke, vizitarea centrului oraşului, vizionarea de filme, serate culturale cu prezentarea cărţii "Ultimul canibal" de către scriitoarea Hanna Bota, organizarea unei mese festive în seara Revelionului şi alte suprize de care se vor bucura beneficiarii acestui proiect.

"Am fost profund impresionat de suferinţa acestor copii şi tineri a căror viaţă depinde de un aparat, şi, am decis alături de conducerea şi personalul hotelului Univers T din Cluj-Napoca să le creăm pe perioada taberei acele facilităţi care să-i facă să-şi ia cu adevărat "vacanţă" de la boală. Aş dori din tot sufletul să se simtă la Cluj, prin condiţiile create, mai bine ca acasă," a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

 

Comenteaza