Talk-show pe tema migraţiei absolvenţilor români în Germania, la cinema Mărăşti

Talk-show pe tema migraţiei absolvenţilor români în Germania, la cinema Mărăşti
Un talkshow „în format Korsakov" pe tema migraţiei europene, va avea loc astăzi, de la ora 19, la cinema Mărăşti. Evenimentul va fi centrat pe tema migraţiei absolvenţilor români de studii superioare în Germania.

„Absolvenţii români emigrează. Mulţi dintre ei îsi încearcă norocul în Germania. 22% dintre românii cu studii superioare ar vrea să lucreze în Germania. Ce înseamnă acest exod pentru România? Ce înseamnă el pentru Germania? Au, de fapt, acesti emigranţi o imagine despre traiul în Germania? Experţi din România si Germania vor discuta cu publicul despre fenomenul Brain Drain din România. Pentru prima dată, se va desfăsura în Cluj un Korsakow-Talk-Show multimedial, în cadrul căruia publicul va decide filmele prezentate si temele abordate de experţi. Evenimentul este unul obligatoriu pentru toţi studenŃii si profesorii clujeni care sunt interesaţi de subiectul migraţiei sau de un nou format de dezbatere", arată reprezentanţii Centrului Cultural German (CCG) Cluj, co-organizator al evenimentului, într-un comunicat transmis presei.

Invitaţii evenimentului vor fi profesorul de sociologie Istvan Horvath, din cadrul Universităţii Babes-Bolyai si cercetător în domeniul migraţiei, respectiv Thomas Fettback, fost primar al orasului Biberach, specialist în problema integrării forţei de muncă străine pe piaţa germană. Aceştia vor avea câte o luare de cuvânt, după care vor fi aleşi de spectatori pentru a răspunde întrebărilor.

Potrivit organizatorilor „Korsakow-Talk-Show este un format de dezbatere dinamic si deschis, în cadrul căruia se vizionează diferite scurt-metraje Korsakow iar publicul participă activ si stabileste desfăsurarea
filmelor prin vot democratic". Intrarea la eveniment este liberă. Spectatorii vor putea participa la discuţie inclusiv prin SMS sau twitter. Dezbaterea va fi tradusă în germană şi română.

 

Comenteaza