Tânăr înjunghiat de elevul pe care l-a lovit

Tânăr înjunghiat de elevul pe care l-a lovit
Un elev a ajuns la poliţie şi un tânăr la spital după o bătaie în faţa Liceului de Industrie Alimentară din Cluj-Napoca.

Un elev de la Liceul de Industrie Alimentară, în vârstă de 19 ani, este cercetat pentru port ilegal de armă albă şi lovire după ce ieri dimineaţă l-a înjunghiat pe un tânăr de 22 de ani. Colegii elevului spun că cinci tineri l-au aşteptat la intrarea în incinta liceului şi au sărit pe el să-l bată, moment în care a scos cuţitul. Potrivit martorilor, tinerii au fost chemaţi de elevul din clasa a noua cu care cuţitarul a avut un incident în ziua anterioară.

Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 09:30, în faţa Liceului de Industrie Alimentară. Potrivit martorilor, un elev de clasa a X-a a fost aşteptat înainte de a intra la ore de un grup de cinci tineri mai mari ca el, care l-au luat la bătaie. "Vali (elevul - n. red.) venea spre şcoală şi au sărit cinci pe el să-l bată. Totul a pornit de ieri de la nişte boboci cu care s-a certat Vali pentru o prostie. După ce s-au certat, Vali i-a întrebat dacă mai au probleme, dacă mai vor ceva şi au spus că nu. Azi (ieri - n. red.) l-au aşteptat la şcoală vreo cinci băieţi, care îs prieteni cu sora mai mare a unui boboc. Ea învaţă tot aici la şcoală", a povestit un coleg de-al cuţitarului. Martorii povestesc că tânărul rănit a încercat să plece de la locul incidentului, dar a leşinat din cauza sângerării, fiind apoi preluat de o ambulanţă. Potrivit raportului preliminar medico-legal, înjunghiatul are nevoie de opt-nouă zile de îngrijiri medicale. Acesta are 22 de ani şi este originar din Iclod.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, elevul este cercetat în stare de libertate. "Elevul este cercetat pentru port ilegal de armă şi lovire cu alte violenţe. Nu s-a formulat cerere de arestare preventivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Alma Brahariu. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Horia Corcheş, spune că se vor lua măsuri pentru întărirea securităţii în şcoli. "Până la sfârşitul primului semestru, în toate şcolile şi liceele se va intra doar pe bază de cartelă, iar instituţiile vor fi închise pe timpul orelor", a precizat Corcheş. Acesta spune însă că ISJ nu dispune de logistică pentru a se putea vedea dacă un elev are cuţit sau droguri în ghiozdan.

 

 

Comenteaza