Tânără din Republica Moldova, depistată cu şedere ilegală la Cluj

Tânără din Republica Moldova, depistată cu şedere ilegală la Cluj
O tânără în vârstă de23 de ani din Republica Molodva a fost înştiinţată să părăsească România, după ce a fost depistată cu şedere ilegală în Cluj-Napoca, de angajaţii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj.

Persoana respectivă a finalizat stagiul de pregătire la o universitate din Cluj, dar nu a părăsit teriotirul României, arată reprezentanţii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj. „Ca urmare a celor constatate, pe numele acesteia a fost emisă o <Comunicare pentru părăsirea teritoriului României>, valabilă 3 zile datorită faptului că este posesoarea unui permis de şedere valabil în Italia, şi a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei", au menţionat reprezentanţii Serviciului Imigrări Cluj.

În cadrul unei acţiuni de combatere şederii ilegale a cetăţenilor străini a fost depistat şi un tânăr de 21 de ani din Maroc, care a intrat în România cu viză dev studiu, în noiembrie 2012, dar nu a mai efectuat studiile, fiind exmatriculat. Pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, fiind obligat să părăsească ţara în 15 zile. Totdată tânărul a fost amendat cu 700 de lei, iar găzduitorul său, cu 2.000 de lei.

Angajaţii Serviciului Imigrări Cluj îi înştiinţează pe cetăţenii străini să se informeze cu privire la prevederile legale în domeniul migraţiei pe site-ul public al instituţiei, sau la numărul de telefon / fax 0264 - 555656.

 

Comenteaza