Foto Tânără fără permis, prinsă băută la volan în Cluj-Napoca / Amenzi de mii de lei date de polițiști la început de weekend

Tânără fără permis, prinsă băută la volan în Cluj-Napoca / Amenzi de mii de lei date de polițiști la început de weekend
| Foto: Captură video IPJ Cluj / Poliția Română

O acțiune de amploare a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Cluj-Napoca și în comunele aproapiate.

„În data de 19 octombrie a.c., între orele 02.00 și 04.00, Poliția Municipiului Cluj-Napoca, împreună cu polițiști locali, jandarmi și secțiile rurale Apahida, Baciu și Florești, a desfășurat o acțiune de amploare pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Forțele de ordine au urmărit combaterea comportamentelor antisociale și a infracționalității stradale, a infractiunilor de furt, sancționarea indisciplinei în trafic, precum și asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc.

Pe parcursul activităților, au fost legitimate 135 de persoane și verificate 110 autovehicule.

În urma acțiunii, s-au aplicat 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.540 de lei, pentru abateri privind ordinea publică și circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost efectuate 31 de testări pentru identificarea șoferilor aflați sub influența alcoolului, fiind constatate două infracțiuni.

Polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

Intervenția rapidă și prezența activă în teren au contribuit la crearea unui climat de siguranță și la descurajarea comportamentelor antisociale. Acțiunea face parte dintr-o serie de măsuri continue adoptate de Poliția Română pentru crește siguranță publică și a descuraja activitățile infracționale”, a transmis IPJ Cluj.

Tânără fără permis, prinsă în Cluj-Napoca băută la volan

IPJ Cluj a oferit și un exemplu concret în urma acțiunii.

„În jurul orei 02.30, polițiștii au oprit pentru control, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, un autoturism condus de o tânără, de 25 de ani, din municipiul Gherla.

Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, fiind înregistrată alcoolemia de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, din verificările efectuate a reieșit că tânăra nu deține permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a mai transmis IPJ Cluj.

Comenteaza