Tânărul care conducea mașina, în urmărirea de la Cluj terminată cu împușcături, era drogat

Tânărul care conducea mașina, în urmărirea de la Cluj terminată cu împușcături, era drogat

Tânărul care a condus mașina, oprită de polițiști cu focuri de armă, în Turda, nu avea permis și era drogat.

luni, 1 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Faptele pentru care bărbatul este cercetat au fost săvârșite la data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 02.10, în timp ce acesta se deplasa cu un autoturism pe strada Victoriei din municipiul Turda.

Reamintim că la data menționată un echipaj al Poliției municipiului Turda a efectuat un semnal de oprire, însă, cel în cauză şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 3-4 kilometri.

După somațiile legale, unul dintre polițiștii echipajului a tras un foc de armă în plan vertical și alte două focuri înspre pneurile autoturismuluiu, iar la intersecția străzilor Nicolae Vlăduțiu cu Mărului, autovehiculul condus de tânărul de 28 de ani a fost oprit. În autoturism se aflau patru pasageri, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 19 ani a fost transportat la o unitate medicală, prezentând o plagă prin împușcare. (vezi Urmărire cu focuri de armă în toiul nopții la Cluj. Un tânăr a fost împușcat)

"În urma probatoriului administrat, prin ordonanța emisă de Poliția municipiului Turda s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului în vârstă de 28 de ani, cercetările fiind extinse pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Existând indicii cu privire la faptul că bărbatul s-ar putea afla sub efectul unor substanțe susceptibile de a fi interzise, după momentul opririi autoturismului, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând prezența substanțelor interzise. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în scopul recoltării probelor biologice", au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

În cursul zilei de azi bărbatul a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda pentru măsuri legale, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Comenteaza