Tanchiștii turdeni, scoşi la instrucţie în poligon. Exerciţii pentru exploatarea tehnicii din dotare, în câmpul tactic

Tanchiștii turdeni, scoşi la instrucţie în poligon. Exerciţii pentru exploatarea tehnicii din dotare, în câmpul tactic
| Foto: TurdaNews

Războiul bate la porţile Ucrainei, iar în România NATO deja a trimis trupe suplimentare. Militarii tanchişti din Turda au făcut de curând instrucţie în poligonul de la Bogata. 

Misiunile tanchiștilor turdeni în poligonul de la Bogata se intensifică. În aceste zile au avut loc noi sesiuni de instrucție cu diverse exerciții tactice, a anunţat turdanews.net

Este vorba despre militarii Batalionului 814 Tancuri ,,Mihai Vodă” au executat un exercițiu de antrenament în teren de tip FTX (Field Training Exercise) în poligonul Bogata-Stejeriș din garnizoana Turda. „Scopul exercițiului l-a constituit realizarea coeziunii între membrii echipajului, dar și consolidarea deprinderilor în exploatarea tehnicii din dotare, în câmpul tactic” informează Divizia 4 Infanterie Gemina.

Tot în poligonul de la Bogata au avut loc recent trageri cu aruncătorul de grenade A.G.-7.  Tanchiștii au avut ocazia nu doar să-și perfecționeze deprinderile în folosirea acestui tip de armament dar și să știe care este, pe câmpul de luptă inamicul „coloșilor de fier” pe care îi deservesc.

În aceste zile Rusia a făcut doar un prim pas într-un plan mult mai amplu, spune secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Potrivit acestuia, Alianța se așteaptă ca Rusia să își continue mișcările de trupe. Geoană a spus într-un interviu la digi24.ro că din această cauză NATO va trimite mai mulți militari în Europa de Est, iar grupul de luptă din România va fi operaționalizat mai rapid. 

Comenteaza