Târg de cariere pentru studenţii clujeni VIDEO

Târg de cariere pentru studenţii clujeni VIDEO
Un număr de 36 de companii s-au reunit astăzi într-un eveniment destinat dezvoltării carierei studenţilor clujeni, denumit JobShop. Anul acesta, cele mai multe slujbe oferite studenţilor au fost în domeniile IT şi inginerie. JobShop se află la cea de-a 18-a ediţie şi este organizat de către Univestitatea Tehnică, împreună cu organizaţia studenţească BEST Cluj.

Organizatorii JobShop spun că interesul companiilor de a participa la acest eveniment a crescut faţă de anul trecut.

"Anul acesta am strâns 36 de companii partcipante, sper să fie un feedback pozitiv , anul acesta au fost multe companii care ne-au sunat pentru a ni se alătura nouă sper ca şi studenţii să ne dea un feed back pozitiv deci sperăm să vină cât mai mulţi", spune coordonatorul BEST Cluj, Raluca Grândeanu.

Reprezentanţii companiilor spun că doresc să îi ajute pe studenţi să-şi dezvolte o carieră în interiorul organizaţiilor lor. Cele mai multe oferte sunt cele de internshipuri.

"Pentru mine cel mai important lucru este spiritul antreprenorial mai ales în măsura în care spiritul antreprenorial se manifestă nu doar la cel care deţine propriile companii ci şi la persoanele care se angajează în alte companii, aceste peroane pot să devină intraprenori, e un concept care semnifică un antreprenor care lucrează într-o companie", arată unul dintre antreprenori, Mihai Ghenea.

Stundenţii se plâng că cele mai multe joburi se adresează celor specializaţi în IT şi că în alte domenii este greu să îţi găseşti de lucru. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

În România, JobShop se desfăşoară de trei ori pe an. Pe lângă Cluj, târgul se mai organizează la Iaşi şi Timişoara.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza