Târg tradiţional la Cluj, cu muzică populară şi obiceiuri de tăiat porcul

Târg tradiţional la Cluj, cu muzică populară şi obiceiuri de tăiat porcul
Târg de produse tradiţionale din Cluj, ajuns la a patra ediţie, de mâine în parcarea hipermarket-ului Cora.

Târgul este organizat de Consiliul Judeţean şi de Asociaţia "Produs de Cluj" şi este deschis până în 23 decembrie. Târgul se deschide mâine la ora 17, cu un program artistic de muzică populară şi colinde, în cadrul căruia vor cânta, între alţii, Valeria Codorean şi Traian Ilea, Mariana Morcan, dar şi Grupul Rădăcini şi Mugur. La târg vor participa peste 50 de expozanţi cu produse artizanale, icoane pe sticlă, produse din piele prelucrată, mici producători de brânzeturi sau lactate şi produse tradiţionale din carne.

Totodată, în cadrul târgului, între orele 12 şi 21, vizitatorii vor putea degusta şi achiziţiona miere de albine, siropuri naturale, uleiuri presate la rece, pâine de casă sau palaneţe, halva, prăjituri şi ciocolată de casă, dar şi preparate tradiţionale la grătar şi vin fiert.

Pe perioada târgului vor cânta interpreţi de muzică populară şi grupuri de colindători, printre care Ovidiu Purdea Someş, Marius Ciprian Pop, Valeria Codorean şi Traian Ilea, Sava Negrean Brudaşcu, precum şi alţi interpreţi îndrăgiţi de muzică populară, precum: Mariana Morcan, Amalia Codorean, Ana Strâmturean, Maria Marcu, Maria Lobonţ, Crina Varga, Marinela Zegrean Istici, Ioan Dordoi, Felix Gălan şi Lucia Potra, zilnic între orele 17 şi 19.

Sâmbătă şi duminică, festivalul "Colind Iancului" va fi pe scena târgului, între orele 14 şi 18.

De asemenea, marţi, de "Ignat", vizitatorii târgului vor avea posibilitatea de a asista la obiceiul de tăiere a porcului şi totodată de a participa la pregătirea de cartaboşi, cârnaţi şi alte produse culinare tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă.

"Organizăm cea de-a patra ediţie a târgului, acum în preajma sărbătorilor, pentru că sperăm ca, astfel, un număr cât mai mare de clujeni să aibă şansa de a gusta şi achiziţiona la preţuri decente produse gustoase, locale şi tradiţionale, de cea mai bună calitate direct de la producători dar şi de a lua parte la concertele de colinde şi evenimentele cultural-artistice organizate cu acest prilej" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, într-un comunicat de presă.

Comenteaza