Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca, subiect de propagandă în presa din Ungaria

Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca, subiect de propagandă în presa din Ungaria

O publicație din țara vecină, apropiată regimului Orban, susține că Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca “umbrește bucuria maghiarilor din oraș”.  

Publicația dailynewshungary.com, din capitala Ungariei, oferă pentru început contextul în care se desfășoară Târgul, în plin val patru al pandemiei, însă vorbește și despre populația maghiară din oraș. Apoi, jurnaliștii de la Budapesta acuză organizatorii de faptul că nu există nicio inscipție bilingvă, fapt ce “umbrește bucuria maghiarilor din oraș”.

“Ceea ce îi enervează pe maghiarii locali este lipsa totală a inscripției în limba maghiară sau bilingvă în târg, deși aproape 15% din populația orașului este maghiară. În plus, există mii de studenți maghiari care își continuă studiile la universitățile din Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, sunt acei maghiari, care locuiesc în străinătate, dar care se întorc de Crăciun pentru a-și vizita rudele și prietenii”, se arată în textul publicat de maghiari.

În plus, publicația dezvăluie și că reprezentanții UDMR din Consiliul Local au promis că se vor opune prin vot organizării unui nou Târg de Crăciun fără incripții bilingve.

Cu toate acestea, la Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca există mai multe inscripții în limba maghiară, inclusiv la intrare.

Comenteaza