Târgul Gaudeamus, oportunitate de afaceri suplimentare în Piaţa Unirii

Târgul Gaudeamus, oportunitate de afaceri suplimentare în Piaţa Unirii
Numeroase alte activităţi înfloresc în aceste zile în zona pavilionului expoziţional care găzduieşte Târgul Gaudeamus în Piaţa Unirii.

De la un târg de flori amplasat ca în spatele cortului Gaudeamus la micii vânzători de linguri de lemn care mişună printre vizitatorii de la standuri, cu toţii sunt hotărâţi să nu "rateze" mulţimea de clujeni care trece încontinuu prin Piaţa Unirii. "Au venit şi nişte tineri de la Casa de Cultură a Studenţilor să ne ceară voie să împartă nişte pliante cu un eveniment de-al lor şi am fost de acord. Nu mă deranjează, şi eu aş face la fel", a declarat Vladimir Epstein, directorul târgului Gaudeamus. "Mai mult, mă simt chiar măgulit de atenţia aceasta, de faptul că Gaudeamus devine un vector pentru afaceri. Am avut grijă să selectăm, totuşi, activităţile care profită de evenimentul nostru. Nu am fi aprobat să se facă reclamă la bere sau etnobotanice, de pildă", a mai spus directorul.

Evenimentul din spatele cortului Gaudeamus, Festivalul Floriilor, este organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu o florărie şi o agenţile locală de turism, şi se desfăşoară până duminică, 17 aprilie. "Comercianţii expun în această zonă flori, arbuşti şi produse specifice pentru amenajarea grădinilor", au anunţat oficialii municipalităţii într-un comunicat de presă despre comercializarea produselor specifice sărbătorilor de Florii şi de Paşte. "Comercializarea altor produse decât cele specifice sărbătorilor de Paşte este interzisă şi se sancţionează în conformitate cu legea", atrag atenţia cei de la primărie. "Nu mă deranjează că mai apar tot felul de alte chestii la târgul de carte. Eu ştiu foarte bine pentru ce am venit aici, pot hotărî de ce am nevoie şi ce nu îmi trebuie. După ce eşti agasat zilnic prin centru de cei care dau fluturaşi, linguri, pliante pentru pocăiţi, cerşetori, faptul că mai apar şi aici este floare la ureche, aproape că nu îi mai vezi", a declarat Mirela, studentă, vizitatoare a evenimentului.

Târgul Gaudeamus continuă astăzi cu lansări de carte şi concursuri. Astfel, de la ora 12:00, la pavilionul târgului Editura Anteea va lansa un volum pentru copii, iar de la ora 13:00, în acelaşi loc, istoricul şi criticul literar Aurel Sasu îşi va prezenta cărţile "Noapte după noapte", "Dragostea şi vântul. Glose la Memoriile lui Valeriu Anania" şi "Starea de excepţie. Valeriu Anania. Omul şi destinul. 1946", toate trei apărute la editura clujeană Eikon. Klausenburg Cafe (str. Universităţii nr. 1) va găzdui de la ora 12:00 lansarea albumului de artă "Vasile Tolan" al Georgetei Djordjevic, apărut la Eikon şi prezentat de Ioan Sbârciu, Oliv Mircea şi Liviu George Ilea. De la ora 13:30 Ion Novăcescu îşi va lansa volumul "Ion I.C. Brătianu. Concepţie şi management politic", prezentat de Norica Nicolai şi Vasile Puşcaş. Evenimentul va fi urmat de o masă rotundă intitulată "Actualitatea concepţiei şi mana-gementului politic al lui Ion I. C. Brătianu", care va avea loc la Klausenburg Cafe şi va fi moderată de Rareş Bogdan şi Octavian Hoandră. De la ora 15:00 Radio Cluj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean vor organiza finala zonală a concursului naţional de lectură "Mircea Nedelciu". Moderatorul manifestării va fi Rodica Tulbure.

(F. TĂTAR, D. MIRCEA-RADU)

 

Comenteaza